Köpenhamn lockar fastighetsjättarna

Den danska fastighetsmarknaden är ett allt hetare byte för utländska investerare. Den blomstrande och tillsynes stabila ekonomin är en av orsakerna. Främst är det Köpenhamn som lockar investerare. Under första halvåret i år skedde 58 procent av alla utländska investeringar i huvudstaden.

Tyskägda Patrizia Denmark är ett av de företag som satsar danskt. De förvaltar i nuläget fastigheter i landet för åtta miljarder danska kronor.

– Danmark är ett väldigt intressant land att investera i. Vi har bra finansieringsmöjligheter, samt en begriplig juridisk och skattemässig lagstiftning. Den ekonomiska och politiska situationen är extremt stabil, och så är den danska kronan stabil mot euron, säger Rikke Lykke, chef för den danska avdelningen, till Børsen.

Som Rapidus tidigare rapporterat har svenska fastighetsbolag köpt på sig allt mer i Köpenhamnsområdet de senaste åren. Bland annat är det Hemistaden, Akelius och Wihlborgs som shoppat loss på den danska sidan. /Mette Carlbom

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: