söndag 4 juni 2023

inloggad som

Köpenhamn lockar fastighetsjättarna

Den danska fastighetsmarknaden är ett allt hetare byte för utländska investerare. Den blomstrande och tillsynes stabila ekonomin är en av orsakerna. Främst är det Köpenhamn som lockar investerare. Under första halvåret i år skedde 58 procent av alla utländska investeringar i huvudstaden.

Tyskägda Patrizia Denmark är ett av de företag som satsar danskt. De förvaltar i nuläget fastigheter i landet för åtta miljarder danska kronor.

– Danmark är ett väldigt intressant land att investera i. Vi har bra finansieringsmöjligheter, samt en begriplig juridisk och skattemässig lagstiftning. Den ekonomiska och politiska situationen är extremt stabil, och så är den danska kronan stabil mot euron, säger Rikke Lykke, chef för den danska avdelningen, till Børsen.

Som Rapidus tidigare rapporterat har svenska fastighetsbolag köpt på sig allt mer i Köpenhamnsområdet de senaste åren. Bland annat är det Hemistaden, Akelius och Wihlborgs som shoppat loss på den danska sidan. /Mette Carlbom

Den danska fastighetsmarknaden är ett allt hetare byte för utländska investerare. Den blomstrande och tillsynes stabila ekonomin är en av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl