Köpenhamn får ny forskningsanläggning

Köpenhamn får en ny internationell vetenskaps- och forskningsanläggning med fokus på antibiotikaresistenta bakterier. Den kan säkra upp emot 500 nya jobb i huvudstaden.

Hälsominister Ellen Trane Nørby (Venstre) flyger på torsdagen till USA för att skriva under avtalet med den internationella forskningsorganisationen CGIAR och Världsbanken, uppger danska Sundhedsministeriet.

Tidigare har bland annat Stockholm visat intresse för anläggningen. Erfarenheterna av de resistenta MRSA-bakterier inom svinindustrin har dock gett Danmark ett försprång på området. Beskedet gläder också det danska bioteknikföretaget Union Therapeutics.

– Det ger en ytterligare kritisk massa i vårt närområde. Även om vi har en bred räckvidd inom Union Therapeutics med bland annat ett kontor i Kalifornien, är det fortfarande en stor fördel att ha mer forskning i närheten, säger Morten Sommer, forskningschef på Union Therapeutics och professor vid Danmarks Tekniske Universitet, till Børsen./Mette Carlbom

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: