måndag 5 juni 2023

inloggad som

Köpenhamn får ny forskningsanläggning

Köpenhamn får en ny internationell vetenskaps- och forskningsanläggning med fokus på antibiotikaresistenta bakterier. Den kan säkra upp emot 500 nya jobb i huvudstaden.

Hälsominister Ellen Trane Nørby (Venstre) flyger på torsdagen till USA för att skriva under avtalet med den internationella forskningsorganisationen CGIAR och Världsbanken, uppger danska Sundhedsministeriet.

Tidigare har bland annat Stockholm visat intresse för anläggningen. Erfarenheterna av de resistenta MRSA-bakterier inom svinindustrin har dock gett Danmark ett försprång på området. Beskedet gläder också det danska bioteknikföretaget Union Therapeutics.

– Det ger en ytterligare kritisk massa i vårt närområde. Även om vi har en bred räckvidd inom Union Therapeutics med bland annat ett kontor i Kalifornien, är det fortfarande en stor fördel att ha mer forskning i närheten, säger Morten Sommer, forskningschef på Union Therapeutics och professor vid Danmarks Tekniske Universitet, till Børsen./Mette Carlbom

Köpenhamn får en ny internationell vetenskaps- och forskningsanläggning med fokus på antibiotikaresistenta bakterier. Den kan säkra upp emot 500 nya […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl