Kastrup kapar avgiften för flygbolagen

Nu väntar lägre avgifter för flygbolag som landar på Köpenhamns flygplats. Redan nästa år sänks de med i genomsnitt tio procent, uppger flygplatsen.

Köpenhamns flygplats har tidigare varit i blåsväder för att kräva höga avgifter av flygbolagen, något som bland annat SAS protesterat mot. Men från och med 1 april sänks de nu.

De lägre avgifterna beräknas kosta flygplatsen 300 miljoner danska kronor om året. För vissa bolag kan det bli en sänkning på upp till 35 procent.

– Vi ska stärka vår funktion som ett nav, och därför kommer lägre priser särskilt att riktas mot de bolag som flyger många gånger dagligen på de kortare sträckorna mellan CPH och regionala flygplatser, säger Köpenhamns flygplats styrelseordförande Lars Nørby Johansen till Check-in.dk /Mette Carlbom

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: