torsdag 25 april 2024

inloggad som

Kastrup kapar avgiften för flygbolagen

Nu väntar lägre avgifter för flygbolag som landar på Köpenhamns flygplats. Redan nästa år sänks de med i genomsnitt tio procent, uppger flygplatsen.

Köpenhamns flygplats har tidigare varit i blåsväder för att kräva höga avgifter av flygbolagen, något som bland annat SAS protesterat mot. Men från och med 1 april sänks de nu.

De lägre avgifterna beräknas kosta flygplatsen 300 miljoner danska kronor om året. För vissa bolag kan det bli en sänkning på upp till 35 procent.

– Vi ska stärka vår funktion som ett nav, och därför kommer lägre priser särskilt att riktas mot de bolag som flyger många gånger dagligen på de kortare sträckorna mellan CPH och regionala flygplatser, säger Köpenhamns flygplats styrelseordförande Lars Nørby Johansen till Check-in.dk /Mette Carlbom

Nu väntar lägre avgifter för flygbolag som landar på Köpenhamns flygplats. Redan nästa år sänks de med i genomsnitt tio […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.