Heimstaden köper mer i Ørestad

Samtidigt som Heimstaden säljer fastigheter i Uppsala satsar de ännu mer på den danska marknaden. Nu har ett byggprojekt förvärvats i Köpenhamn.

Fastighetsbolagets danska dotterbolag Heimstaden Danmark A/S köper ett bostadsprojekt som i nuläget växer fram i stadsdelen Ørestad. Det innefattar 55 lägenheter i tre byggnader, transaktionsvärdet uppgår till 150 miljoner danska kronor.

“Ett bra komplement till vår växande portfölj I Köpenhamn och den snabbt växande stadsdelen Ørestad. Kombinationen med god kvalitet, läget vid nya Royal Arena, närheten till Kastrup och kommunikationen in till centrala Köpenhamn är oslagbar,” skriver Tom Rasmussen, Head of Asset Management på Heimstaden, i ett pressmeddelande.

Samtidigt meddelar bolaget att de avyttrar sina sex kommersiella fastigheter i Uppsala. Två har redan sålts och det överenskomna fastighetsvärdet uppgår till 132 miljoner kronor, enligt Heimstaden. /Mette Carlbom

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: