måndag 5 juni 2023

inloggad som

Heimstaden köper mer i Ørestad

Samtidigt som Heimstaden säljer fastigheter i Uppsala satsar de ännu mer på den danska marknaden. Nu har ett byggprojekt förvärvats i Köpenhamn.

Fastighetsbolagets danska dotterbolag Heimstaden Danmark A/S köper ett bostadsprojekt som i nuläget växer fram i stadsdelen Ørestad. Det innefattar 55 lägenheter i tre byggnader, transaktionsvärdet uppgår till 150 miljoner danska kronor.

“Ett bra komplement till vår växande portfölj I Köpenhamn och den snabbt växande stadsdelen Ørestad. Kombinationen med god kvalitet, läget vid nya Royal Arena, närheten till Kastrup och kommunikationen in till centrala Köpenhamn är oslagbar,” skriver Tom Rasmussen, Head of Asset Management på Heimstaden, i ett pressmeddelande.

Samtidigt meddelar bolaget att de avyttrar sina sex kommersiella fastigheter i Uppsala. Två har redan sålts och det överenskomna fastighetsvärdet uppgår till 132 miljoner kronor, enligt Heimstaden. /Mette Carlbom

Samtidigt som Heimstaden säljer fastigheter i Uppsala satsar de ännu mer på den danska marknaden. Nu har ett byggprojekt förvärvats […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl