FSport fyller på kassan – utökar med nya nätspel

Helsingborgsbaserade FSport fortsätter sin satsning på nätspel med sportinnehåll och har under sommaren fått in tolv miljoner kronor genom en nyemission.

Enligt FSports vd Hampus Hägglöf är det flera enskilda privata investerare som gått in med kapital.

– Vi har hållit en öppen dialog med våra befintliga aktieägare, men lejonparten av dessa tolv miljoner kronor kommer från nya aktieägare, säger han till Rapidus.

Vid årsskiftet träder nya spelregler i kraft för nätspel i Sverige. Då måste man ha en spellicens, som utfärdas av nyinrättade Spelmyndigheten, när man riktar sig mot svenska kunder. Dessutom ska bolag som verkar på den svenska spelmarknaden betala 18 procent i skatt på spelresultatet, som definieras som insatsen minus utdelade vinster. Alltså innan avdrag för löner och övriga kostnader.

– Vi uppmuntrar detta, men den nya regleringen är en omställning som kostar, så en del av pengarna kommer att gå till detta, säger Hampus Hägglöf.

Eftersom många av FSports spel hanteras av externa operatörer kommer man även att förstärka personalstyrkan på support- och underhållssidan. Parallellt ska bolaget anställa en finanschef.

I våras släppte FSport ett nytt travspel och under hösten lanseras ett ishockeyspel. Sedan tidigare finns spel för till exempel fotboll, golf och börsen. Bolagets spel är inom genren Daily fantasy sports, ursprungligen ett amerikanskt fenomen där användaren agerar sportchef och väljer sitt fiktiva drömlag, vars resultat avgörs av de verkliga spelarnas prestationer i olika matcher och tävlingar. Skälet till att spelformen blivit så populärt i USA är att den där varit en av få lagliga vinstgivande spel på nätet.

Hur tänker ni rent moraliskt kring att jobba med online-spel?

– Vi vill inte locka till spel som är farliga. Enligt forskning är det spel som ger snabb belöning som är mest beroendeframkallande. Våra spel är strategiska och långsamma, säger Hampus Hägglöf.

FSports har i dag tretton anställa, varav tio i Helsingborg och tre i dotterbolaget på Malta. 2017 omsatte de 1,8 miljoner kronor och gjorde en förlust på -8,8 miljoner kronor.

Magnus Erlandsson

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: