Elsparkcykel rullas ut i Malmö

Amerikanska Lime lanserar sina eldrivna sparkcyklar i Malmö, skriver bolaget i ett pressutskick på måndagsmorgonen. Till en början handlar det om ett 100-tal batteriförsedda sparkcyklar.

Cyklarna tas hem av anlitade medhjälpare och laddas på nätterna, men var de lediga cyklarna befinner sig just nu får man reda på genom företagets app. På måndagsförmiddagen skymtade Rapidus reporter en av cyklarna på Stortorget i Malmö.

Sedan tidigare konkurrerar Lime med svenska motsvarigheten Voi i Stockholm. Även Voi sneglar på att etablera sig i Skåne, skriver Di Digital.

I torsdagens snabbanalys synade Rapidus trenden med allt fler batteridrivna fordon, där ett antal skånska bolag och initiativ sticker ut. Du som är prenumerant kan läsa analysen här. /Niclas Lindstrand och Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: