lördag 20 april 2024

inloggad som

Elsparkcykel rullas ut i Malmö

Amerikanska Lime lanserar sina eldrivna sparkcyklar i Malmö, skriver bolaget i ett pressutskick på måndagsmorgonen. Till en början handlar det om ett 100-tal batteriförsedda sparkcyklar.

Cyklarna tas hem av anlitade medhjälpare och laddas på nätterna, men var de lediga cyklarna befinner sig just nu får man reda på genom företagets app. På måndagsförmiddagen skymtade Rapidus reporter en av cyklarna på Stortorget i Malmö.

Sedan tidigare konkurrerar Lime med svenska motsvarigheten Voi i Stockholm. Även Voi sneglar på att etablera sig i Skåne, skriver Di Digital.

I torsdagens snabbanalys synade Rapidus trenden med allt fler batteridrivna fordon, där ett antal skånska bolag och initiativ sticker ut. Du som är prenumerant kan läsa analysen här. /Niclas Lindstrand och Erik Olausson

Amerikanska Lime lanserar sina eldrivna sparkcyklar i Malmö, skriver bolaget i ett pressutskick på måndagsmorgonen. Till en början handlar det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.