Chef på bookings.com ska ta Min Doktor utomlands

I höstas sparkade styrelsen, med ordförande Christian W Jansson i spetsen, Min Doktors vd Charlotta Tönsgård under tumultartade former. Nederländaren Laurens Leurink tar nu över rodret på Malmöbolaget med målet att få till samma internationella expansion som för sajten bookings.com.

Det skriver Dagens Industri. Laurens Leurink var tidigare verksamhetschef på hotellbokningssajten bookings.com, i dag ägt av amerikanska börsbolaget Priceline.

Min Doktor, vars mobilapp fungerar som ett alternativ till att besöka vårdcentralen, har ett händelserikt år bakom sig. Utöver vd-bytet har ordföranden Christian W Jansson fått lämna styrelsen efter frågor om jäv då han även är engagerad i Apotekets styrelse. Under våren stoppade huvudägaren EQT Ventures in 218 miljoner kronor i Min Doktor med det uttalade målet att expandera utomlands. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: