Ägaren drar i bromsen – Anima försätts i konkurs

Malmöbaserade klocktillverkaren Anima ha begärts i konkurs. I en intervju med Rapidus berättar vd Pål Borge att den kinesiska huvudägaren GoerTek gjort om sina planer och stoppar kapitaltillförseln.

– Det känns tråkigt, framför allt eftersom vi haft en långsiktig plan som vi följt. Vi gavs inte en tillräcklig chans att hitta nya investerare, allt gick väldigt snabbt, säger han.

Nu är förhoppningen att de kan hitta externa investerare som vill ta över Animas immateriella tillgångar från konkursboet. Inte minst bolagets IoT-plattform för uppkopplade prylar.

– De kommande veckorna ska vi försöka hitta externt kapital så vi kan nå en lösning tillsammans med konkursförvaltaren. Förhoppningsvis kan vi fortsätta arbeta med produkterna i annan regi, säger Pål Borge till Rapidus.

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: