onsdag 23 oktober 2024

inloggad som

Ny ordförande och dansk TV-drive för Via Helsingborg/Helsingør

Verkställande direktören i Helsingborgs Hamn, P-O Jansson, har utsetts till ny ordförande för PR- och kampanjorganisationen Via Helsingborg/Helsingør. Jansson efterträder avgångne Åke Svensson, rederiet Scandlines tidigare VD.

Via Helsingborg/Helsingør genomgår just nu stora förändringar då tidigare samordnande kampanjgeneralen Anders Edström lämnat i samband med att han sagt upp sig från Helsingborgs Hamn och tillträtt jobbet som marknadschef på Gorthon Lines.

Nu fördelas i stället de olika kommittésysslorna på tre personer: Helsingborgs Hamns informationschef Maggie Persson, hamnens tekniske chef Göran Hammarskjöld och Scandlines marknadschef Erik Thulin.

Via Helsingborg, som organisationen i dagligt tal kallats (vilket irriterat den danska sidan en del) bedriver lobbyarbete för färjelinjerna i norra delen av Öresund mot bakgrund av den nya konkurrensen från Öresundsbron. Närmst väntar TV-reklam i danska TV2, där Via Helsingborg köpt plats för de filmer som redan visats ett stort antal gånger i svenska TV4. Filmerna är producerade av Bates Cronert i Helsingborg.

Verkställande direktören i Helsingborgs Hamn, P-O Jansson, har utsetts till ny ordförande för PR- och kampanjorganisationen Via Helsingborg/Helsingør. Jansson efterträder […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon vill digitalisera second hand

    Second hand-shopping är på stark frammarsch – men butikerna har inte råd att hänga med i den digitala utvecklingen. Linnea Lundmark (26), och hennes bolag Soop System har en lösning som Rapidus belönar med en 34:utmärkelse.

  • Bakslag för Camurus

    Camurus i Lund, Sveriges tredje största läkemedelsbolag sett till börsvärde, fick se sin aktie rasa med nästan 10 procent på tisdagen. ”Beskedet från FDA är beklagligt”, säger vd Fredrik Tiberg.

  • Negativ tillväxt för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som är mindre dålig än förväntat och aktien stiger på rapporten. Men det finns orosmoln på den pressade bygg- och renoveringsmarknaden.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.