onsdag 17 juli 2024

inloggad som

Ny ordförande och dansk TV-drive för Via Helsingborg/Helsingør

Verkställande direktören i Helsingborgs Hamn, P-O Jansson, har utsetts till ny ordförande för PR- och kampanjorganisationen Via Helsingborg/Helsingør. Jansson efterträder avgångne Åke Svensson, rederiet Scandlines tidigare VD.

Via Helsingborg/Helsingør genomgår just nu stora förändringar då tidigare samordnande kampanjgeneralen Anders Edström lämnat i samband med att han sagt upp sig från Helsingborgs Hamn och tillträtt jobbet som marknadschef på Gorthon Lines.

Nu fördelas i stället de olika kommittésysslorna på tre personer: Helsingborgs Hamns informationschef Maggie Persson, hamnens tekniske chef Göran Hammarskjöld och Scandlines marknadschef Erik Thulin.

Via Helsingborg, som organisationen i dagligt tal kallats (vilket irriterat den danska sidan en del) bedriver lobbyarbete för färjelinjerna i norra delen av Öresund mot bakgrund av den nya konkurrensen från Öresundsbron. Närmst väntar TV-reklam i danska TV2, där Via Helsingborg köpt plats för de filmer som redan visats ett stort antal gånger i svenska TV4. Filmerna är producerade av Bates Cronert i Helsingborg.

Verkställande direktören i Helsingborgs Hamn, P-O Jansson, har utsetts till ny ordförande för PR- och kampanjorganisationen Via Helsingborg/Helsingør. Jansson efterträder […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.