måndag 29 april 2024

inloggad som

De göder Hemnet-utmanaren från Malmö

Det är inte bara grundarna som är med på tåget när Bonniers-tidningarna utmanar Hemnet genom intåget i skånska bostadssajten HittaHem. I en emission som blev klar strax innan Bonnieraffären tog bolaget in 15 miljoner i riskkapital. Bland investerarna syns Imtech Ventilations tidigare koncernchef Erling Pålsson och Stadiums vice vd Karl Eklöf, samt unga investeringsbolaget Menmo Ventures.

Vid affären med Bonnierkoncernen ägde grundarna drygt hälften av aktierna i HittaHem och tredje största ägare var Malmöbaserade Menmo Ventures med drygt 20 procent av aktierna.

Magnus_Wide— Bonnierkoncernens intåg ser vi som mycket positivt och den snabbaste vägen framåt för HittaHem, säger Menmo Ventures medgrundare Magnus Wide.

I år har HittaHem tagit in runt 15 miljoner kronor i riskkapital till en värdering på drygt 30 miljoner kronor efter kapitaltillskottet. Bonnierkoncernen går inte in med några pengar i affären, där tidningarna får en ägarandel på 49 procent. Istället sker betalningen genom marknadsföring.

Enligt HittaHems vd Mathias Bergman är det inte aktuellt att ta in ytterligare kapital den närmaste tiden. I dagsläget sysselsätter verksamheten åtta personer.

— Just nu har vi inte några sådana planer utan klarar oss med kapitalet vi tog in i senaste rundan, säger Mathias Bergman.

Joel Lyth


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.