fredag 29 mars 2024

inloggad som

De göder Hemnet-utmanaren från Malmö

Det är inte bara grundarna som är med på tåget när Bonniers-tidningarna utmanar Hemnet genom intåget i skånska bostadssajten HittaHem. I en emission som blev klar strax innan Bonnieraffären tog bolaget in 15 miljoner i riskkapital. Bland investerarna syns Imtech Ventilations tidigare koncernchef Erling Pålsson och Stadiums vice vd Karl Eklöf, samt unga investeringsbolaget Menmo Ventures.

Vid affären med Bonnierkoncernen ägde grundarna drygt hälften av aktierna i HittaHem och tredje största ägare var Malmöbaserade Menmo Ventures med drygt 20 procent av aktierna.

Magnus_Wide— Bonnierkoncernens intåg ser vi som mycket positivt och den snabbaste vägen framåt för HittaHem, säger Menmo Ventures medgrundare Magnus Wide.

I år har HittaHem tagit in runt 15 miljoner kronor i riskkapital till en värdering på drygt 30 miljoner kronor efter kapitaltillskottet. Bonnierkoncernen går inte in med några pengar i affären, där tidningarna får en ägarandel på 49 procent. Istället sker betalningen genom marknadsföring.

Enligt HittaHems vd Mathias Bergman är det inte aktuellt att ta in ytterligare kapital den närmaste tiden. I dagsläget sysselsätter verksamheten åtta personer.

— Just nu har vi inte några sådana planer utan klarar oss med kapitalet vi tog in i senaste rundan, säger Mathias Bergman.

Joel Lyth


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]