söndag 8 september 2024

inloggad som

Stordalen lovar fler satsningar vid Öresund

Den norske hotellkungen Petter A Stordalen säger sig ha kommit till Skåne och Öresundsregionen för att stanna. Med stort självförtroende och hög hastighet lovar han att vända upp och ner på både Malmö och hotellbranschen.

Nordens hotellkung har han kallats, Petter A Stordalen, och på tisdagsförmiddagen besökte han Malmö och fastighetskonferensen Öresundsmarknaden i Börshuset. I ett anförande förklarade han i ett rasande tempo sin kärlek till Malmö och sina ambitioner.

— Vi satsar hårt i regionen och vårt nya hotell Malmö Live ska omdefiniera centrum och bli stadens nya trippel-A-läge. Vi har en ambition att vara bäst, och det kostar, men pengar ska arbeta och inte finnas på banken, sa Stordalen.

Förutom hotellet vid det nya konsert- och kongresscentret Malmö Live bygger Petter Stordalen tillsammans med en entreprenör ytterligare ett storhotell, Quality Hotel View med 300 rum, ute vid Hyllie. Liksom Live ska det stå klart 2015.

Stordalen själv vill helst inte prata om riskerna i projekten.

— Jag har varit i branschen sedan -87 och det har alltid tjatats om risker och kriser, men världen går vidare. Vi ska in i alla storstäder i Norden och vi ska vara bäst. Den som tror att vi är färdiga i Malmö nu — tänk igen! Framtiden för Malmö, Lund och Köpenhamn är ljus och i dag fick jag besked om att vi redan fått en bokning värd 15 miljoner kronor till ett av de nya hotellen. En konferens som Malmö aldrig hade fått om vi inte hade satsat här.

I dag har Stordalens bolag Nordic Choice Hotels 80 hotell i Norge, nästan lika många i Sverige och tre i Danmark. Målet är att vara störst i Sverige om fem år.

Jennie Lorentsson

Den norske hotellkungen Petter A Stordalen säger sig ha kommit till Skåne och Öresundsregionen för att stanna. Med stort självförtroende […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Bolaget som tar in 1,1 mdr på en dag

    För vissa går det lätt att få riskkapital. Här är bolaget som på onsdagen sonderade intresset för att pytsa in 1 miljard kronor. Samma kväll fanns löften om 1,1 miljarder.

  • Fåhraeus fyller på sin fond

    Serieentreprenören Christer Fåhraeus räknar med att ha 700 Mkr i torrt krut till årsskiftet i sin investeringsfond FSG 2. Det senaste förvärvet är en mindre andel i Göteborgsföretaget Promimic.

  • Mer EU-pengar till skånska aktörer

    Skåne har utnämnts till att vara en av EU:s 151 “Region Innovation Valleys”, innovationsregioner. Initiativet ska hantera EU:s samhällsutmaningar och stärka den gemensamma konkurrenskraften.


  • Bolaget som tar in 1,1 mdr på en dag

    För vissa går det lätt att få riskkapital. Här är bolaget som på onsdagen sonderade intresset för att pytsa in 1 miljard kronor. Samma kväll fanns löften om 1,1 miljarder.

  • ”I kris sätts värderingarna på prov”

    2023 var ett riktigt dåligt år för Byggnadsfirman Otto Magnusson. 20 procent av personalen fick sägas upp och nedskrivningar togs i flera byggprojekt. – Det är då det gäller att ha bra företagsvärderingar med en sammansvetsad personal, säger bröderna Dan och Ulf Magnusson, tredje generationen i bolaget.

  • Räknar inte med sänkta byggpriser

    Det krävs en räntesänkning på ytterligare 100 punkter för att bostadsbyggandet ska få möjlighet att ta fart igen. Men kanske inte ens det räcker. De höga byggpriserna lär ändå inte gå ned märkbart. Rapidus åkte till Förslöv för att träffa Peabs vd Jesper Göransson som förklarar vad han menar.

  • Peab bygger för halv miljard i Västra Hamnen

    Kontraktssumman är 454 miljoner kronor när Peab ska bygga om Kockums gamla svets- och pannverkstad i den del av Västra Hamnen som kallas Varvsstaden. Här finns 29 000 kvadratmeter som ska fyllas med… Ja vad?

  • Ledningsbyte i Doxa

    Fastighetsbolaget Doxas vd Victor Persson lämnar sin post med i stort sett omedelbar verkan. Sista dagen blir på fredag. Dessutom lämnade Ola Serneke sin post i styrelsen i förra veckan.

  • Fieldly tar sats ur byggkrisen

    Krisen i byggbranschen fick Fieldly att bromsa expansionen utanför Sverige och rikta om fokus till lönsamhet. Årets första kvartal visade Malmöbolaget vinst för första gången. Med nya pengar från ägarna är grundaren Sven Paulin redo att satsa igen.

  • Ny aktör på Malmös fastighetsmarknad

    Amaron Holding är namnet på en så kallad alternativ investeringsfond med inriktning på fastigheter. Fondbolaget är Malmöbaserat och nu köper riskkapitaljätten Atle in sig inför en satsning på stora fastighetsinvesteringar med fokus på Öresundsregionen. Målet är ett fastighetsvärde på 8 miljarder kronor.

  • Måttlig entusiasm över ROT-höjningen

    För lite och för kort. Det är byggföretagens dom över regeringens beslut att höja taket för ROT-avdraget från 50 000 kronor till 75 000 kronor fram till årsskiftet. Rapidus har ringt runt och frågat.

  • Inwido ser ljusning

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

  • Renstädat i Wihlborgs

    Wihlborgs befinner sig mycket nära toppen av sina räntekostnader. Samtidigt ser nedskrivningarna av fastighetsvärden ut att närma sig slutet. Det framgick när fastighetsbolaget med vd Ulrika Hallengren presenterade rapporten för andra kvartalet på måndagen.