fredag 3 maj 2024

inloggad som

Stordalen lovar fler satsningar vid Öresund

Den norske hotellkungen Petter A Stordalen säger sig ha kommit till Skåne och Öresundsregionen för att stanna. Med stort självförtroende och hög hastighet lovar han att vända upp och ner på både Malmö och hotellbranschen.

Nordens hotellkung har han kallats, Petter A Stordalen, och på tisdagsförmiddagen besökte han Malmö och fastighetskonferensen Öresundsmarknaden i Börshuset. I ett anförande förklarade han i ett rasande tempo sin kärlek till Malmö och sina ambitioner.

— Vi satsar hårt i regionen och vårt nya hotell Malmö Live ska omdefiniera centrum och bli stadens nya trippel-A-läge. Vi har en ambition att vara bäst, och det kostar, men pengar ska arbeta och inte finnas på banken, sa Stordalen.

Förutom hotellet vid det nya konsert- och kongresscentret Malmö Live bygger Petter Stordalen tillsammans med en entreprenör ytterligare ett storhotell, Quality Hotel View med 300 rum, ute vid Hyllie. Liksom Live ska det stå klart 2015.

Stordalen själv vill helst inte prata om riskerna i projekten.

— Jag har varit i branschen sedan -87 och det har alltid tjatats om risker och kriser, men världen går vidare. Vi ska in i alla storstäder i Norden och vi ska vara bäst. Den som tror att vi är färdiga i Malmö nu — tänk igen! Framtiden för Malmö, Lund och Köpenhamn är ljus och i dag fick jag besked om att vi redan fått en bokning värd 15 miljoner kronor till ett av de nya hotellen. En konferens som Malmö aldrig hade fått om vi inte hade satsat här.

I dag har Stordalens bolag Nordic Choice Hotels 80 hotell i Norge, nästan lika många i Sverige och tre i Danmark. Målet är att vara störst i Sverige om fem år.

Jennie Lorentsson

Den norske hotellkungen Petter A Stordalen säger sig ha kommit till Skåne och Öresundsregionen för att stanna. Med stort självförtroende […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.