söndag 25 februari 2024

inloggad som

Stordalen lovar fler satsningar vid Öresund

Den norske hotellkungen Petter A Stordalen säger sig ha kommit till Skåne och Öresundsregionen för att stanna. Med stort självförtroende och hög hastighet lovar han att vända upp och ner på både Malmö och hotellbranschen.

Nordens hotellkung har han kallats, Petter A Stordalen, och på tisdagsförmiddagen besökte han Malmö och fastighetskonferensen Öresundsmarknaden i Börshuset. I ett anförande förklarade han i ett rasande tempo sin kärlek till Malmö och sina ambitioner.

— Vi satsar hårt i regionen och vårt nya hotell Malmö Live ska omdefiniera centrum och bli stadens nya trippel-A-läge. Vi har en ambition att vara bäst, och det kostar, men pengar ska arbeta och inte finnas på banken, sa Stordalen.

Förutom hotellet vid det nya konsert- och kongresscentret Malmö Live bygger Petter Stordalen tillsammans med en entreprenör ytterligare ett storhotell, Quality Hotel View med 300 rum, ute vid Hyllie. Liksom Live ska det stå klart 2015.

Stordalen själv vill helst inte prata om riskerna i projekten.

— Jag har varit i branschen sedan -87 och det har alltid tjatats om risker och kriser, men världen går vidare. Vi ska in i alla storstäder i Norden och vi ska vara bäst. Den som tror att vi är färdiga i Malmö nu — tänk igen! Framtiden för Malmö, Lund och Köpenhamn är ljus och i dag fick jag besked om att vi redan fått en bokning värd 15 miljoner kronor till ett av de nya hotellen. En konferens som Malmö aldrig hade fått om vi inte hade satsat här.

I dag har Stordalens bolag Nordic Choice Hotels 80 hotell i Norge, nästan lika många i Sverige och tre i Danmark. Målet är att vara störst i Sverige om fem år.

Jennie Lorentsson

Den norske hotellkungen Petter A Stordalen säger sig ha kommit till Skåne och Öresundsregionen för att stanna. Med stort självförtroende […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.