onsdag 2 oktober 2024

inloggad som

Personal Direkt får ny ägare

|  
|  ,

Malmöbaserade bemannings- och rekryteringsbolaget Personal Direkt, med över 200 anknutna konsulter, har bytt händer under sommaren. Köparen Mikael Kemi tar även över vd-posten i bolaget, som omsatte 46 miljoner kronor senaste räkenskapsåret.

Personal Direkt är specialiserat mot rekrytering och bemanning av bland annat lärare, skolkökspersonal och chefer åt den offentliga sektorn. Bland kunderna finns Bjuvs kommun och Skurups kommun.

Bolaget startade 2001 och köptes för ett par år sedan upp av en handfull investerare med den tidigare vd:n Dan Krook i spetsen. Under sommaren har verksamheten sålts vidare till Mikael Kemi för en hemlig summa.

Dan Krok och Mikael Kemi bekräftar köpet men ingen av dem vill ge särskilt många detaljer kring affären. I ett kortfattat mejl till Rapidus skriver Mikael Kemi att han har fullt fokus på drift, personal och kunder och inte vill uttala sig förrän han har full kontroll över verksamheten.

Utöver huvudkontoret i Malmö har Personal Direkt i dag kontor i Stockholm, Göteborg och Ängelholm. Från en toppnotering på 49,7 miljoner kronor 2011 minskade bolagets omsättning något förra året till 46,0 miljoner kronor. Resultatet sjönk samtidigt från 1,4 miljoner till 100.000 kronor.

Erik Olausson

Malmöbaserade bemannings- och rekryteringsbolaget Personal Direkt, med över 200 anknutna konsulter, har bytt händer under sommaren. Köparen Mikael Kemi tar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Universellt blod på väg bli verklighet

    Ett universellt blod som kan ges till patienter oavsett blodgrupp vore en game changer i sjukvården. Just detta är forskare från Lund och Danmark på väg att ta fram. Patentansökan är inskickad, men något bolag kring innovationen är ännu inte bildat.

  • Medeon letar ny vd

    Ulf G Andersson har sagt upp sig efter tio år som vd för Medeon Science Park i Malmö. Han lämnar över stafettpinnen just som Medeon står i begrepp att trappa upp med ännu fler life science-bolag och expandera med 50 000 kvadratmeter.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i Danmark i september

    En dansk trafikprofessor dissar de svenska planerna på en ny Öresundsförbindelse. Det är det mest uppseendeväckande uttalande som gjorts om Sverige i danska medier den senaste månaden.