måndag 20 maj 2024

inloggad som

Norskt konsultbolag tar över växande Diversify

80-mannabolaget Diversify, med kontor i Malmö och Stockholm, byter större delen av styrelsen. In kommer Rolf Helle och Kjetil Eriksen, ordförande respektive vd i norska konsultbolaget Webstep. Ingen part vill dock kommentera händelseutvecklingen, med hänvisning till ett pressutskick senare i dag.

IT-konsultbolaget Diversify grundades i Stockholm 2007 och etablerade sig i Malmö under våren 2010. Sedan dess har den skånska verksamheten växt till att sysselsätta 21 personer. Bland ägarna finns i dag riskkapitalbolaget Grand Capital.

I kundlistan syns QlikTech, Skatteverket och DnB Nor. 2011 omsatte Stockholmskontoret 63,2 miljoner kronor med ett resultat på 5,7 miljoner. Samma år låg Malmökontoret på 12,5 miljoner kronor i omsättning med en vinst på 1,3 miljoner. Partner är förutom Vmware, Microsoft och MicroStrategy också Malmöbolaget NeoTechnology.

Rapidus har varit i kontakt med såväl den gamla som den nya styrelsen, men ingen vill kommentera eventuella ägarförändringar.

Webstep, med runt 250 anställda, har sedan tidigare kontor i Oslo, Bergen, Stavanger och Trondheim. Kassan är välfylld, bara 2011 gjorde bolaget en vinst på 60 miljoner norska kronor före skatt med en omsättning på 274 miljoner. Samma år gick investeringsfonden Reiten & Co in och köpte 62,5 procent av aktierna i bolaget.

Joel Lyth

80-mannabolaget Diversify, med kontor i Malmö och Stockholm, byter större delen av styrelsen. In kommer Rolf Helle och Kjetil Eriksen, ordförande respektive vd […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.