måndag 4 december 2023

inloggad som

Norskt konsultbolag tar över växande Diversify

80-mannabolaget Diversify, med kontor i Malmö och Stockholm, byter större delen av styrelsen. In kommer Rolf Helle och Kjetil Eriksen, ordförande respektive vd i norska konsultbolaget Webstep. Ingen part vill dock kommentera händelseutvecklingen, med hänvisning till ett pressutskick senare i dag.

IT-konsultbolaget Diversify grundades i Stockholm 2007 och etablerade sig i Malmö under våren 2010. Sedan dess har den skånska verksamheten växt till att sysselsätta 21 personer. Bland ägarna finns i dag riskkapitalbolaget Grand Capital.

I kundlistan syns QlikTech, Skatteverket och DnB Nor. 2011 omsatte Stockholmskontoret 63,2 miljoner kronor med ett resultat på 5,7 miljoner. Samma år låg Malmökontoret på 12,5 miljoner kronor i omsättning med en vinst på 1,3 miljoner. Partner är förutom Vmware, Microsoft och MicroStrategy också Malmöbolaget NeoTechnology.

Rapidus har varit i kontakt med såväl den gamla som den nya styrelsen, men ingen vill kommentera eventuella ägarförändringar.

Webstep, med runt 250 anställda, har sedan tidigare kontor i Oslo, Bergen, Stavanger och Trondheim. Kassan är välfylld, bara 2011 gjorde bolaget en vinst på 60 miljoner norska kronor före skatt med en omsättning på 274 miljoner. Samma år gick investeringsfonden Reiten & Co in och köpte 62,5 procent av aktierna i bolaget.

Joel Lyth

80-mannabolaget Diversify, med kontor i Malmö och Stockholm, byter större delen av styrelsen. In kommer Rolf Helle och Kjetil Eriksen, ordförande respektive vd […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad