söndag 9 juni 2024

inloggad som

Många berörs av bemanningskonkurs

Det var konjunkturen som knäckte skånska snabbväxaren Effekt Personal, som sattes i konkurs i fredags. Bland kunderna märks Axis, DHL och Åkerlund & Rausing.

Effekt Personal startades 2004 och utsågs 2008 till gasellföretag av Dagens Industri. Omsättningen låg på 142 miljoner kronor 2010, med en förlust på drygt tre miljoner. Huvudsaklig inriktning är personalförsörjning i industrin och på logistikområdet.

Den dåliga konjunkturutvecklingen satte dock käppar i hjulet för en planerad expansion. Kunderna drog ner och i fredags tvingades istället företagsledningen ansöka om konkurs vid Hässleholms tingsrätt. Drygt 300 anställda berörs.

— Hösten och våren har varit tung. Möjligen har konjunkturen bottnat nu. Det känns lite som att det börjat vända, men det räckte inte för oss, säger tidigare vd:n och delägaren Christer Berg till Rapidus.

Konkursförvaltaren Håkan Molander på Amber Advokater tar nu över med målet att sälja bolaget. Han har redan fått ett antal intressenter.

— Spåret är att överlåta verksamheten till ny ägare, därför upprätthåller vi driften några veckor framåt, säger Håkan Molander.

Anbudstiden i konkursen går ut den 25 maj. Effekt har filialer på flera ställen i södra Sverige. I Malmö och Lund arbetar ett sjuttiotal. Tidigare ägare är bolaget Berg & Partner, som också det satts i konkurs.

Kristian Svensson

Det var konjunkturen som knäckte skånska snabbväxaren Effekt Personal, som sattes i konkurs i fredags. Bland kunderna märks Axis, DHL […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Sexleksaker i Lejonkulan

    Det kvinnliga könsorganet har mer än 10.000 nervpunkter. Traditionella sexleksaker missar de flesta. Det är utgångspunkten för bolaget Glänta och medgrundaren Gabriella Killeen. Hon vill skapa ett stimulanshjälpmedel som omdefinierar termen sexleksak.