tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Många berörs av bemanningskonkurs

Det var konjunkturen som knäckte skånska snabbväxaren Effekt Personal, som sattes i konkurs i fredags. Bland kunderna märks Axis, DHL och Åkerlund & Rausing.

Effekt Personal startades 2004 och utsågs 2008 till gasellföretag av Dagens Industri. Omsättningen låg på 142 miljoner kronor 2010, med en förlust på drygt tre miljoner. Huvudsaklig inriktning är personalförsörjning i industrin och på logistikområdet.

Den dåliga konjunkturutvecklingen satte dock käppar i hjulet för en planerad expansion. Kunderna drog ner och i fredags tvingades istället företagsledningen ansöka om konkurs vid Hässleholms tingsrätt. Drygt 300 anställda berörs.

— Hösten och våren har varit tung. Möjligen har konjunkturen bottnat nu. Det känns lite som att det börjat vända, men det räckte inte för oss, säger tidigare vd:n och delägaren Christer Berg till Rapidus.

Konkursförvaltaren Håkan Molander på Amber Advokater tar nu över med målet att sälja bolaget. Han har redan fått ett antal intressenter.

— Spåret är att överlåta verksamheten till ny ägare, därför upprätthåller vi driften några veckor framåt, säger Håkan Molander.

Anbudstiden i konkursen går ut den 25 maj. Effekt har filialer på flera ställen i södra Sverige. I Malmö och Lund arbetar ett sjuttiotal. Tidigare ägare är bolaget Berg & Partner, som också det satts i konkurs.

Kristian Svensson

Det var konjunkturen som knäckte skånska snabbväxaren Effekt Personal, som sattes i konkurs i fredags. Bland kunderna märks Axis, DHL […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.