söndag 16 juni 2024

inloggad som

Epsilon omsätter två miljarder — expanderar i Norrland

IT- och teknikkonsulten Epsilon i Malmö ökade omsättningen med 32 procent under första kvartalet i år. På helårsbasis omsätter bolaget i dag över två miljarder kronor. Nu lockar bland annat gruvnäringen till satsningar i Norrland.

Med ett växande dotterbolag i Norge har Epsilon i dag drygt 1.600 anställda. Bara i år har arbetsstyrkan ökat med cirka 75 personer och nu är bolaget på väg att öppna ett kontor i Umeå, initialt med ett 20-tal anställda och runt 80 anknutna deltidskonsulter. Epsilon har sedan tidigare ett kontor i Luleå men det mesta av verksamheten är centrerat till södra och mellersta Sverige.

— Men det händer mycket i Norrland, inte minst med satsningarna inom gruvnäringen, säger vd Mats Boström.

Under årets tre första månader omsatte Epsilon 551 miljoner kronor med ett resultat på 62,6 miljoner. Enligt Mats Boström är det stark efterfrågan från de stora kunderna inom såväl bilindustrin som energisektorn och life science-branschen som ligger bakom tillväxten.

En betydande andel av omsättningen kommer även från emeritus, future och partner – bolagets nätverk med 12.600 studenter, pensionärer och specialister som arbetar med olika deltidsuppdrag. På helårsbasis omsätter den verksamheten cirka 700 miljoner kronor i dag, uppger Mats Boström.

I Skåne har Epsilon i dag 420 anställda. Bolaget flyttade nyligen huvudkontoret från Sigmahuset i Västra Hamnen i Malmö till Media Evolution City. Epsilon är helägt av finansmannen Dan Olofsson genom ägarbolaget Danir.

Erik Olausson

IT- och teknikkonsulten Epsilon i Malmö ökade omsättningen med 32 procent under första kvartalet i år. På helårsbasis omsätter bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Recept mot matsvinn i Lejonkulan

    Varje år orsakas matsvinn för mer än 100 miljarder dollar av temperaturavvikelser i transportkedjan av kylda och frysta livsmedel. Startupen […]


  • Därför lämnar Kockums Malmö

    En epok går i graven när Kockums i slutet av nästa år lämnar det gamla varvsområdet i Malmö och kör flyttlasset till Lund. Bygget av det nya kontoret i Brunnshög håller på att ta form. Här berättar Kockumschefen Mats Wicksell varför Kockums lämnar sin gamla hemstad.

  • Opticept lånar 29 miljoner för att klara stororder

    Opticepts genombrottsorder, värd fem gånger mer än hela fjolårets omsättning, fick aktiekursen att rusa med mer än 100 procent. I dag meddelar bolaget att man tar ett lån för att klara ordern.

  • Genombrott för Opticept

    Opticept har fått sin största order hittills, fem gånger större än tidigare års helårsomsättningar.
    – Det går inte att jämföra med något annat vi presterat, säger vd Thomas Lundqvist som nu måste skala upp produktionen.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • Skånsk IoT i Sveriges största rederi

    Life Finder Systems når sitt första kommersiella genombrott med en order från rederiet Wallenius Wilhelmsens amerikanska flotta Arc.

  • Sportbetting blev träpaneler

    Att ett tvillingpar som ägnat sig åt sportbetting skulle satsa på akustiska träpaneler var en högoddsare. Men det blev en succé och bolaget Wood on Wall i Helsingborg hoppas nå 100 Mkr i försäljning inom bara några år.

  • Freedrum ur takt igen

    Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Han blir ny vd för Nord-Lock

    Daniel Westberg blir nästa vd för Latourägda industriföretaget Nord-Lock Group i Malmö. Posten har visat sig vara en språngbräda för den som vill bli börs-vd.