onsdag 22 maj 2024

inloggad som

Epsilon omsätter två miljarder — expanderar i Norrland

IT- och teknikkonsulten Epsilon i Malmö ökade omsättningen med 32 procent under första kvartalet i år. På helårsbasis omsätter bolaget i dag över två miljarder kronor. Nu lockar bland annat gruvnäringen till satsningar i Norrland.

Med ett växande dotterbolag i Norge har Epsilon i dag drygt 1.600 anställda. Bara i år har arbetsstyrkan ökat med cirka 75 personer och nu är bolaget på väg att öppna ett kontor i Umeå, initialt med ett 20-tal anställda och runt 80 anknutna deltidskonsulter. Epsilon har sedan tidigare ett kontor i Luleå men det mesta av verksamheten är centrerat till södra och mellersta Sverige.

— Men det händer mycket i Norrland, inte minst med satsningarna inom gruvnäringen, säger vd Mats Boström.

Under årets tre första månader omsatte Epsilon 551 miljoner kronor med ett resultat på 62,6 miljoner. Enligt Mats Boström är det stark efterfrågan från de stora kunderna inom såväl bilindustrin som energisektorn och life science-branschen som ligger bakom tillväxten.

En betydande andel av omsättningen kommer även från emeritus, future och partner – bolagets nätverk med 12.600 studenter, pensionärer och specialister som arbetar med olika deltidsuppdrag. På helårsbasis omsätter den verksamheten cirka 700 miljoner kronor i dag, uppger Mats Boström.

I Skåne har Epsilon i dag 420 anställda. Bolaget flyttade nyligen huvudkontoret från Sigmahuset i Västra Hamnen i Malmö till Media Evolution City. Epsilon är helägt av finansmannen Dan Olofsson genom ägarbolaget Danir.

Erik Olausson

IT- och teknikkonsulten Epsilon i Malmö ökade omsättningen med 32 procent under första kvartalet i år. På helårsbasis omsätter bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Iconovo tar fram inhalator mot fetma

    I Danmark täljer läkemedelsgiganten Novo Nordisk guld på läkemedel mot fetma. Nu vill Lundabolaget Iconovo ha sin del av den omtalade och snabbt växande marknaden, med en inhalator.

  • Skånska startups till final i Stockholm

    För flitiga Rapidusläsare var det kända bolag som på tisdagen utsågs till finalister i SEB:s företagsutmärkelse Next Awards. Gurkförpackningar, hampa och insatser mot kriminalitet är de verksamheter från region syd som går till final i Stockholm i höst.

  • Fler blommor i skånska vägkanter

    Projektet Hela Sverige Blommar, organiserat av den anrika organisationen Hushållssällskapet, ska odla fler blommor än någonsin i Skåne. En trio skånska banker är de senaste att ansluta sig till projektet.

  • Kassorna tryter för skånska bolag

    Både mjukvarubolaget Modelon och läkemedelsbolaget Respiratorius vill plocka in totalt 78 miljoner i kommande företrädesemissioner. Samtidigt har nanoteknikbolaget Beammwave nyligen avslutat sin företrädesemission med halvdant utfall.