fredag 3 maj 2024

inloggad som

Briggen igång med satsning i Danmark

Fastighetsbolaget Briggen, som ägs av börsnoterade Castellum, gör ett intåg i Danmark. Sedan början av februari finns två dotterbolag registrerade hos det danska bolagsverket.

I styrelsen för nystartade Briggen Holding och Ejendomsselskabet Briggen återfinns stora delar av ledningen från svenska huvudbolaget. Däribland Castellums vice VD Henrik Saxborn och Briggens VD Gunnar Östenson.

— Det här är ingenting som är klart ännu och vi kommer ge mer information senare i veckan genom vårt moderbolag. I övrigt har jag inga kommentarer, säger Gunnar Östenson.

I en intervju med tidningen Fastighetsvärden från 2007 sa Gunnar Östenson att Briggen planerade investeringar för mellan 500-700 miljoner kronor de närmaste åren och att Köpenhamn då var intressant.

Briggen har sedan tidigare fastigheter i Malmö, Lund och Köpenhamn, däribland Edison Park i Lund där bland annat Axis, Qualcomm och Huawei huserar. 2009 uppgick hyresintäkterna till 570 miljoner kronor.

Joel Lyth

Fastighetsbolaget Briggen, som ägs av börsnoterade Castellum, gör ett intåg i Danmark. Sedan början av februari finns två dotterbolag registrerade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.