torsdag 25 april 2024

inloggad som

Briggen igång med satsning i Danmark

Fastighetsbolaget Briggen, som ägs av börsnoterade Castellum, gör ett intåg i Danmark. Sedan början av februari finns två dotterbolag registrerade hos det danska bolagsverket.

I styrelsen för nystartade Briggen Holding och Ejendomsselskabet Briggen återfinns stora delar av ledningen från svenska huvudbolaget. Däribland Castellums vice VD Henrik Saxborn och Briggens VD Gunnar Östenson.

— Det här är ingenting som är klart ännu och vi kommer ge mer information senare i veckan genom vårt moderbolag. I övrigt har jag inga kommentarer, säger Gunnar Östenson.

I en intervju med tidningen Fastighetsvärden från 2007 sa Gunnar Östenson att Briggen planerade investeringar för mellan 500-700 miljoner kronor de närmaste åren och att Köpenhamn då var intressant.

Briggen har sedan tidigare fastigheter i Malmö, Lund och Köpenhamn, däribland Edison Park i Lund där bland annat Axis, Qualcomm och Huawei huserar. 2009 uppgick hyresintäkterna till 570 miljoner kronor.

Joel Lyth

Fastighetsbolaget Briggen, som ägs av börsnoterade Castellum, gör ett intåg i Danmark. Sedan början av februari finns två dotterbolag registrerade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.