fredag 22 november 2024

inloggad som

Tuggad marknadsföring ger vinst för Mincbolag

|  
|  ,

Hur ska reklam smaka? Konsultbolaget Foodism på Minc i Malmö räknar med att omsätta två miljoner kronor i år på att besvara den frågan.

Foodism grundades för ett år sedan med idén att koppla smaker till exempelvis företag och evenemang. Helsingborgs stadsförnyelseprojekt H+ representerades nyligen på en mässa i Stockholm genom mat komponerad av lax, sesam och hallon.

— Att koppla smaker till marknadsföring är en helt outnyttjad kanal där man kan spela på känslomässiga värden också på ett omedvetet plan, säger Vanja Franzén.

Hon har grundat och driver bolaget tillsammans med kompanjonen Sara Westerlin. Båda är utbildade gastronomer vid Högskolan i Kristianstad.

Närmast väntar insatser på en entreprenörsdag, ett evenemang på Ideon samt på mingeldagen Q-day i november. Företaget har främst uppdrag i Skåne och Stockholm. Vanja Franzén räknar med att visa vinst i år.

Foodism konkurrerar idag främst med klassiska cateringföretag och andra bolag som är inriktade på sinnesmarknadsföring, framförallt på doftsidan.

Anders Frick

Hur ska reklam smaka? Konsultbolaget Foodism på Minc i Malmö räknar med att omsätta två miljoner kronor i år på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Opticept växlar upp

    Lundabolaget Opticepts största delägare, som även är största kund ,bidrar med finansiering till produktion av utrustning. Men Opticept ser genombrottet komma även för andra produktsegment och startar en kapitalrunda för att resa 80 miljoner kronor.

  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Internationellt i Skåne om framtidens mat

    Kristianstad-inkubatorn Krinova Incubator & Science Park slår på stort för framtidens mat med “Spot on Food”, en internationell konferens om framtidens livsmedel.

  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.

  • Dug räddar kassan

    I ett år har Helene Nielsen varit vd för potatisdrycksföretaget Dug, tidigare Veg of Lund. Nu har hon städat, renodlat och sparat. Men en sinande kassa måste nu fyllas. Det ser hon ut att klara, men det blir dyrt.

  • Opticept tar nya steg

    Lundabolaget Opticept satsar på ett nytt kundsegment när bolaget går in som delägare i Malmöbolaget Simply No Waste, som förädlar restprodukter från livsmedelsindustrin.

  • Pågen har växt ur Malmö

    SOMMARINTERVJU: 300 000 stycken Lingongrova per vecka ska bli fler. Det har Pågens vd Anders Carlsson Jerndal tänkt sig. Men i Malmö går det inte att baka fler utan att bygga ut fabriken. Pågen är ytterligare ett klassiskt Malmöföretag som staden misslyckas med att låta växa.

  • Färdigbakade Krinova-bolag

    Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.

  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.