fredag 14 juni 2024

inloggad som

Rambølls nya huvudkontor ska locka svenska ingenjörer

|  ,
|  

Nästa år flyttar den danska konsultkoncernen Rambøll sitt huvudkontor till Ørestad. Ledningen vill utnyttja den nya placeringen för att locka fler ingenjörer från Skåne.

Nya stora order på konsulttjänster inför bygget av Fehmarn Bält-förbindelsen och renoveringar av signalsystem på danska järnvägsnätet bidrar till behovet av rekrytering.

— Det är skillnad på att åka från Skåne till vårt nuvarande huvudkontor i Virum norr om Köpenhamn jämfört med att åka till Ørestad. Vi har tidigare sökt ingenjörer från Skåne inom utvalda specialområden, men med den nya placeringen blir det lättare. Det ökar vårt rekryteringsunderlag ordentligt, säger Haakon Löe, Rambølls marknads- och utvecklingschef.

Det nya huvudkontoret är dimensionerat för 1.300 ingenjörer och annan personal. Bygget av den 40.000 kvadratmeter stora anläggningen beräknas kosta över en miljard danska kronor.

Än kan Haakon Löe inte precisera hur många det rör sig om i kommande rekryteringar, men sedan 2004 har Rambøllgruppen mer än fördubblat antalet anställda. Vid utgången av andra kvartalet sysselsatte koncernen drygt 8.760 personer, cirka 400 fler än för ett år sedan.

Första halvåret 2009 var Rambøllgruppens samlade orderstock på samma höga nivå som vid utgången av 2008. Omsättningen för årets första sex månader steg med fyra procent till 2,8 miljarder danska kronor jämfört med samma period 2008. Tillväxten sker främst inom områdena infrastruktur, telekom och vindenergi.

Det nya huvudkontoret öppnar i augusti 2010 och blir granne med Ferrings svarta höghus i den sydliga delen av Ørestad, tätt inpå metro, regionaltåg och motorväg. Rambøll ska även fortsättningsvis ha kontor i Malmö.

Keld Broksø

Nästa år flyttar den danska konsultkoncernen Rambøll sitt huvudkontor till Ørestad. Ledningen vill utnyttja den nya placeringen för att locka […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Recept mot matsvinn i Lejonkulan

    Varje år orsakas matsvinn för mer än 100 miljarder dollar av temperaturavvikelser i transportkedjan av kylda och frysta livsmedel. Startupen […]


  • Därför lämnar Kockums Malmö

    En epok går i graven när Kockums i slutet av nästa år lämnar det gamla varvsområdet i Malmö och kör flyttlasset till Lund. Bygget av det nya kontoret i Brunnshög håller på att ta form. Här berättar Kockumschefen Mats Wicksell varför Kockums lämnar sin gamla hemstad.

  • Greg ber om mer pengar

    Malmöprofilen Greg Dingizians fastighetsbolag Doxa ber aktiemarknaden om 643 Mkr i en företrädesemission. Det är tredje gången bolaget tar in pengar på ett halvår och aktien störtdyker. Rapidus vet varför.

  • Snart invigs jätteladorna

    Den danska logistikjätten DSV lät bygga ett av Nordens största logistikcenter vid E6:an utanför Landskrona och nu har fastighetsbolaget Catena köpt centret. Så mycket värderas fastigheten till.

  • Opticept lånar 29 miljoner för att klara stororder

    Opticepts genombrottsorder, värd fem gånger mer än hela fjolårets omsättning, fick aktiekursen att rusa med mer än 100 procent. I dag meddelar bolaget att man tar ett lån för att klara ordern.

  • Genombrott för Opticept

    Opticept har fått sin största order hittills, fem gånger större än tidigare års helårsomsättningar.
    – Det går inte att jämföra med något annat vi presterat, säger vd Thomas Lundqvist som nu måste skala upp produktionen.

  • Klockan tickar för Move by Bike

    I november i fjol hade Malmöbolaget Move By Bike förbrukat mer än hälften av sitt aktiekapital. Senast i juli måste situationen vara löst för att bolaget inte ska riskera konkurs. Och nu har vd Lisette Hallström sagt upp sig.

  • Sportbetting blev träpaneler

    Att ett tvillingpar som ägnat sig åt sportbetting skulle satsa på akustiska träpaneler var en högoddsare. Men det blev en succé och bolaget Wood on Wall i Helsingborg hoppas nå 100 Mkr i försäljning inom bara några år.

  • Fortsatt nedåt för Sturup

    Swedavias statistik för april visar att antalet resenärer vid Malmö flygplats fortsätter att minska, minus 39 procent i år jämfört med i fjol. Flygplatsen är därmed sämst i klassen av alla Swedavias flygplatser.

  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Därför tar Doxa in ytterligare 200 Mkr

    Fastighetsbolaget Doxa gör en riktad nyemission på strax under 200 Mkr. Det är andra gången bolag tar in pengar på kort tid. Huvudägaren Greg Dingizian förklarar varför.