fredag 17 maj 2024

inloggad som

Rambølls nya huvudkontor ska locka svenska ingenjörer

|  ,
|  

Nästa år flyttar den danska konsultkoncernen Rambøll sitt huvudkontor till Ørestad. Ledningen vill utnyttja den nya placeringen för att locka fler ingenjörer från Skåne.

Nya stora order på konsulttjänster inför bygget av Fehmarn Bält-förbindelsen och renoveringar av signalsystem på danska järnvägsnätet bidrar till behovet av rekrytering.

— Det är skillnad på att åka från Skåne till vårt nuvarande huvudkontor i Virum norr om Köpenhamn jämfört med att åka till Ørestad. Vi har tidigare sökt ingenjörer från Skåne inom utvalda specialområden, men med den nya placeringen blir det lättare. Det ökar vårt rekryteringsunderlag ordentligt, säger Haakon Löe, Rambølls marknads- och utvecklingschef.

Det nya huvudkontoret är dimensionerat för 1.300 ingenjörer och annan personal. Bygget av den 40.000 kvadratmeter stora anläggningen beräknas kosta över en miljard danska kronor.

Än kan Haakon Löe inte precisera hur många det rör sig om i kommande rekryteringar, men sedan 2004 har Rambøllgruppen mer än fördubblat antalet anställda. Vid utgången av andra kvartalet sysselsatte koncernen drygt 8.760 personer, cirka 400 fler än för ett år sedan.

Första halvåret 2009 var Rambøllgruppens samlade orderstock på samma höga nivå som vid utgången av 2008. Omsättningen för årets första sex månader steg med fyra procent till 2,8 miljarder danska kronor jämfört med samma period 2008. Tillväxten sker främst inom områdena infrastruktur, telekom och vindenergi.

Det nya huvudkontoret öppnar i augusti 2010 och blir granne med Ferrings svarta höghus i den sydliga delen av Ørestad, tätt inpå metro, regionaltåg och motorväg. Rambøll ska även fortsättningsvis ha kontor i Malmö.

Keld Broksø

Nästa år flyttar den danska konsultkoncernen Rambøll sitt huvudkontor till Ørestad. Ledningen vill utnyttja den nya placeringen för att locka […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]