onsdag 29 maj 2024

inloggad som

Pehr Andersson ny näringslivsdirektör i Malmö

Det blir Limhamnsföretaget Scandvisions VD Pehr Andersson som efterträder Björn Bergman som näringslivsdirektör i Malmö.

Pehr Andersson tillträder tjänsten direkt efter sommaren. Han är en av delägarna i Scandvision och lämnar verksamheten efter fem år. Bolaget sysslar bland annat med produktion av film för tv, webb och mobiltelefoner.

— Han har en väldigt bra bakgrund som chef i både stora och små företag. På sistone har han jobbat inom en sektor som blir viktig för Malmö framöver, kommenterar stadsdirektör Inger Nilsson rekryteringen.

Pehr Andersson fyller femtio i sommar och har längre tillbaka arbetat på Bure-ägda Business Communication Group, Cell Network och kommunikationsbolaget Propello. Han säger att han tog sig en rejäl funderare när anbudet om jobbet som näringslivsdirektör kom, men att det sedan var lätt att tacka ja.

Vad behöver då göras för näringslivet i Malmö?

— Det kan jag inte riktigt uttala mig om än. Jag kommer att fortsätta på den inslagna vägen att göra det attraktivt för företagen som finns i Malmö och för de företag som vill komma hit, säger Pehr Andersson till Rapidus.

Björn Bergman har suttit som näringslivsdirektör i nästan fem år, men slutar för att bli vice VD på Sydsvenskan.

Kristian Svensson

Det blir Limhamnsföretaget Scandvisions VD Pehr Andersson som efterträder Björn Bergman som näringslivsdirektör i Malmö. Pehr Andersson tillträder tjänsten direkt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Klockan tickar för Move by Bike

    I november i fjol hade Malmöbolaget Move By Bike förbrukat mer än hälften av sitt aktiekapital. Senast i juli måste situationen vara löst för att bolaget inte ska riskera konkurs. Och i dag på tisdagen lämnade vd Lisette Hallström sin post.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • Färdigbakade Krinova-bolag

    Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.