tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Pehr Andersson ny näringslivsdirektör i Malmö

Det blir Limhamnsföretaget Scandvisions VD Pehr Andersson som efterträder Björn Bergman som näringslivsdirektör i Malmö.

Pehr Andersson tillträder tjänsten direkt efter sommaren. Han är en av delägarna i Scandvision och lämnar verksamheten efter fem år. Bolaget sysslar bland annat med produktion av film för tv, webb och mobiltelefoner.

— Han har en väldigt bra bakgrund som chef i både stora och små företag. På sistone har han jobbat inom en sektor som blir viktig för Malmö framöver, kommenterar stadsdirektör Inger Nilsson rekryteringen.

Pehr Andersson fyller femtio i sommar och har längre tillbaka arbetat på Bure-ägda Business Communication Group, Cell Network och kommunikationsbolaget Propello. Han säger att han tog sig en rejäl funderare när anbudet om jobbet som näringslivsdirektör kom, men att det sedan var lätt att tacka ja.

Vad behöver då göras för näringslivet i Malmö?

— Det kan jag inte riktigt uttala mig om än. Jag kommer att fortsätta på den inslagna vägen att göra det attraktivt för företagen som finns i Malmö och för de företag som vill komma hit, säger Pehr Andersson till Rapidus.

Björn Bergman har suttit som näringslivsdirektör i nästan fem år, men slutar för att bli vice VD på Sydsvenskan.

Kristian Svensson

Det blir Limhamnsföretaget Scandvisions VD Pehr Andersson som efterträder Björn Bergman som näringslivsdirektör i Malmö. Pehr Andersson tillträder tjänsten direkt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.