måndag 29 april 2024

inloggad som

Ackordscentralen öppnar kontor i Lund

Hårda tider betyder högtryck för konkursförvaltarna. Göteborgsbaserade Ackordscentralen är i full färd med att expandera sin verksamhet i Skåne från Malmö till Lund.

Mikael Rangård, obeståndsjurist från Luleå, har rekryterats som VD för det nya Lundabaserade dotterbolaget. Verksamheten ska till en början sysselsätta en handfull personer.

— Trots det ringa avståndet har Malmö och Lund relativt olika näringsliv. Med Lund kommer vi även åt marknaden i mellersta Skåne, säger avgående VD:n Ola Sellert.

Stiftelseägda Ackordscentralen har ett 50-tal anställda på åtta platser i landet. Omsättningen 2008 landade på mellan 60 och 70 miljoner kronor, uppger styrelseordförande Peter Lundblad. Finanskrisen har definitivt gett avtryck i verksamheten, menar Ola Sellert. Han öppnar för framtida etableringar även i Ystad och Helsingborg.

— De senaste månaderna har antalet konkurser i Skåne ökat lavinartat. Vi märker även av ett ökat tryck inom företagsrekonstruktioner, säger han.

Ola Sellert går senare i vår till advokatbyrån Trägårdh & Falkenborn i Malmö.

Erik Olausson

Hårda tider betyder högtryck för konkursförvaltarna. Göteborgsbaserade Ackordscentralen är i full färd med att expandera sin verksamhet i Skåne från […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.