fredag 29 mars 2024

inloggad som

Ackordscentralen öppnar kontor i Lund

Hårda tider betyder högtryck för konkursförvaltarna. Göteborgsbaserade Ackordscentralen är i full färd med att expandera sin verksamhet i Skåne från Malmö till Lund.

Mikael Rangård, obeståndsjurist från Luleå, har rekryterats som VD för det nya Lundabaserade dotterbolaget. Verksamheten ska till en början sysselsätta en handfull personer.

— Trots det ringa avståndet har Malmö och Lund relativt olika näringsliv. Med Lund kommer vi även åt marknaden i mellersta Skåne, säger avgående VD:n Ola Sellert.

Stiftelseägda Ackordscentralen har ett 50-tal anställda på åtta platser i landet. Omsättningen 2008 landade på mellan 60 och 70 miljoner kronor, uppger styrelseordförande Peter Lundblad. Finanskrisen har definitivt gett avtryck i verksamheten, menar Ola Sellert. Han öppnar för framtida etableringar även i Ystad och Helsingborg.

— De senaste månaderna har antalet konkurser i Skåne ökat lavinartat. Vi märker även av ett ökat tryck inom företagsrekonstruktioner, säger han.

Ola Sellert går senare i vår till advokatbyrån Trägårdh & Falkenborn i Malmö.

Erik Olausson

Hårda tider betyder högtryck för konkursförvaltarna. Göteborgsbaserade Ackordscentralen är i full färd med att expandera sin verksamhet i Skåne från […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]