måndag 20 maj 2024

inloggad som

Nya värvningar: Tetra Pak och iCmore

Anna-Lena Wolfe är ny varumärkesdirektör på förpackningsjätten Tetra Pak. Hon lämnar närmast patentbyrån Albihns i Malmö, där hon var chef för en grupp som arbetade med mekanik och medicinteknik.

Anna-Lena Wolfe är i grunden jurist och har längre tillbaka varit på Awapatent och inom Ericssonkoncernen. På Tetra Pak ska hon arbeta med att stärka och skydda varumärkesportföljen globalt.

Andreas Ekengren, tidigare VD och medgrundare av Lundabolaget Lyyn, har startat konsultfirman iCmore där han ska hjälpa nya bolag i uppstartsfasen. Han sitter i förhandlingar kring sina två första kundkontrakt och hoppas ha avtalen klara inom kort.

Andreas Ekengren var VD för Lyyn från starten 2003 och lämnade tjänsten förra våren. Fram till oktober förra året arbetade han med utvecklingen av Lyyns nya affärsområde för övervakning och säkerhet.

Rapidus

Anna-Lena Wolfe är ny varumärkesdirektör på förpackningsjätten Tetra Pak. Hon lämnar närmast patentbyrån Albihns i Malmö, där hon var chef […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.