torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Nya värvningar: Tetra Pak och iCmore

Anna-Lena Wolfe är ny varumärkesdirektör på förpackningsjätten Tetra Pak. Hon lämnar närmast patentbyrån Albihns i Malmö, där hon var chef för en grupp som arbetade med mekanik och medicinteknik.

Anna-Lena Wolfe är i grunden jurist och har längre tillbaka varit på Awapatent och inom Ericssonkoncernen. På Tetra Pak ska hon arbeta med att stärka och skydda varumärkesportföljen globalt.

Andreas Ekengren, tidigare VD och medgrundare av Lundabolaget Lyyn, har startat konsultfirman iCmore där han ska hjälpa nya bolag i uppstartsfasen. Han sitter i förhandlingar kring sina två första kundkontrakt och hoppas ha avtalen klara inom kort.

Andreas Ekengren var VD för Lyyn från starten 2003 och lämnade tjänsten förra våren. Fram till oktober förra året arbetade han med utvecklingen av Lyyns nya affärsområde för övervakning och säkerhet.

Rapidus

Anna-Lena Wolfe är ny varumärkesdirektör på förpackningsjätten Tetra Pak. Hon lämnar närmast patentbyrån Albihns i Malmö, där hon var chef […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.