fredag 27 september 2024

inloggad som

Färdigbakade Krinova-bolag

Krinovas sommarmeny består av vegansk fish and chips och sorbet. Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.

Huvudrätten är Landskrona-baserade Nothing Fishys veganska alternativ till fryst vit fisk. Den säljs i över 200 butiker, bland annat Ica och Coop. Bolagets två grundare, kockarna Ola Secher och Jared Christensen, har tagit fram produkterna som är baserade på vete med tillsatta vitaminer, mineraler, proteiner och omega 3-olja.

Jared Christensen, Nothing Fishy. Jens Almqvist, Krinova. Michelle Saunders, Folkets Pops. Ola Secher, Nothing Fishy. Klara Lindström, Krinova.

Till efterrätt blir det veganska fruktglasspinnar från Folkets Pops. De finns att beställa hos Mylla för hemleverans i södra Sverige, Göteborg, Uppsala och Stockholm. Malmöbor kan också stoppa företagets ”popcykel” som cirkulerar staden under sommaren.

Folkets Pops grundare Michelle Saunders var med i Draknästet i fjol. Hon lyckades locka tre drakar under sändning –mäklaren Fredrik Eklund, Storytels Jonas Tellander och affärsmannen Shervin Razan – men några månader senare drog de tillbaka sitt erbjudande.

Nu ska glasspinne-företaget gå vidare till Krinovas uppskalningsprogram och får en rivstart med en genombrottsorder från City Gross som överträffar hela fjolårets omsättning.

– Det är den första beställningen från en återförsäljare med nationell distribution. Jag är väldigt glad att det finns en inkubator som är specialiserad på livsmedel, med ett ekosystem av värdefulla kontakter och erfarenheter från alla branschspecifika problem som kan uppstå, säger Michelle Saunders.

Emiliano Strauss

Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.


  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.

  • Dug räddar kassan

    I ett år har Helene Nielsen varit vd för potatisdrycksföretaget Dug, tidigare Veg of Lund. Nu har hon städat, renodlat och sparat. Men en sinande kassa måste nu fyllas. Det ser hon ut att klara, men det blir dyrt.

  • Opticept tar nya steg

    Lundabolaget Opticept satsar på ett nytt kundsegment när bolaget går in som delägare i Malmöbolaget Simply No Waste, som förädlar restprodukter från livsmedelsindustrin.

  • Pågen har växt ur Malmö

    SOMMARINTERVJU: 300 000 stycken Lingongrova per vecka ska bli fler. Det har Pågens vd Anders Carlsson Jerndal tänkt sig. Men i Malmö går det inte att baka fler utan att bygga ut fabriken. Pågen är ytterligare ett klassiskt Malmöföretag som staden misslyckas med att låta växa.

  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Opticept pressar spanska oliver

    Opticept i Lund kommer in på den spanska olivoljemarknaden som lidit svårt av torka på senare år. En första försäljning av maskiner som ökar oljeutvinningen går till ett stort olivoljekooperativ.

  • Pommes ska lyfta Lundabolag

    En global kanadensisk koncern investerar cirka 10 miljoner kronor i Opticept och blir därmed en av de största ägarna i Lundabolaget. Företagen ska tillsammans lansera produktionslinjer för tillverkning av pommes frites.

  • Han vill bekämpa diabetes med broccoli

    Broccoli är bra mot diabetes. Det har en Lundaprofessor upptäckt, som med hjälp av norska pengar vill sälja kapslar med frystorkade broccoligroddar och mineralen krom.

  • “Odlat kött ska bli billigare än kor”

    Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.