måndag 24 juni 2024

inloggad som

Färdigbakade Krinova-bolag

Krinovas sommarmeny består av vegansk fish and chips och sorbet. Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.

Huvudrätten är Landskrona-baserade Nothing Fishys veganska alternativ till fryst vit fisk. Den säljs i över 200 butiker, bland annat Ica och Coop. Bolagets två grundare, kockarna Ola Secher och Jared Christensen, har tagit fram produkterna som är baserade på vete med tillsatta vitaminer, mineraler, proteiner och omega 3-olja.

Jared Christensen, Nothing Fishy. Jens Almqvist, Krinova. Michelle Saunders, Folkets Pops. Ola Secher, Nothing Fishy. Klara Lindström, Krinova.

Till efterrätt blir det veganska fruktglasspinnar från Folkets Pops. De finns att beställa hos Mylla för hemleverans i södra Sverige, Göteborg, Uppsala och Stockholm. Malmöbor kan också stoppa företagets ”popcykel” som cirkulerar staden under sommaren.

Folkets Pops grundare Michelle Saunders var med i Draknästet i fjol. Hon lyckades locka tre drakar under sändning –mäklaren Fredrik Eklund, Storytels Jonas Tellander och affärsmannen Shervin Razan – men några månader senare drog de tillbaka sitt erbjudande.

Nu ska glasspinne-företaget gå vidare till Krinovas uppskalningsprogram och får en rivstart med en genombrottsorder från City Gross som överträffar hela fjolårets omsättning.

– Det är den första beställningen från en återförsäljare med nationell distribution. Jag är väldigt glad att det finns en inkubator som är specialiserad på livsmedel, med ett ekosystem av värdefulla kontakter och erfarenheter från alla branschspecifika problem som kan uppstå, säger Michelle Saunders.

Emiliano Strauss

Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.