fredag 18 oktober 2024

inloggad som

Arwa lanserar sin första produkt

|  
|  

Aventure blir huvudägare i Arwa Foodtech när bolaget nu tar in nytt kapital. Det ska bland annat användas till lansering av bolagets första produkt från baobabträdets frukter samt till fortsatt utveckling av nya produkter och tekniker.

– Aventure och jag har samarbetat i sju år med forskning och utveckling av den nyttiga frukten från baobabträdet. Vi håller nu på att lansera vår matsås tillsammans med en svensk grossist, säger Arwa Mustafa, som är forskare samt grundare och vd för bolaget.

Baobabfrukten är rik på prebiotiska fibrer, antioxidanter och mineraler. Den ger en tjock konsistens då den innehåller mycket pektin och smakar lite som svenska nypon.

– Vi fortsätter forskningen kring andra intressanta produkter från frukten, bland annat tittar vi på lämpliga applikationer för oljan i fruktens kärna som skulle kunna vara intressant i kosmetika- och hudvårdsprodukter eller som livsmedelsingrediens, fortsätter hon.

Elisabet Ottosson

Aventure blir huvudägare i Arwa Foodtech när bolaget nu tar in nytt kapital. Det ska bland annat användas till lansering […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Den i särklass svåraste frågan

    Stålkoncernen Areco har vuxit med lönsamhet genom pandemi och byggkris. De kommande fyra åren tänker ägaren Peter Areskog dubbla koncernens omsättning och bli störst i Norden inom byggplåtsprodukter. Men det är inte den svåraste frågan han funderar på.

  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Arjo rasar i dagens rapportflod

    Rapportsäsongen är i gång och börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal börjar strömma in. Bland dagens rapporter finns Arjo, Swedish Logistic Property och Hansa Biopharma.


  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Internationellt i Skåne om framtidens mat

    Kristianstad-inkubatorn Krinova Incubator & Science Park slår på stort för framtidens mat med “Spot on Food”, en internationell konferens om framtidens livsmedel.

  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.

  • Dug räddar kassan

    I ett år har Helene Nielsen varit vd för potatisdrycksföretaget Dug, tidigare Veg of Lund. Nu har hon städat, renodlat och sparat. Men en sinande kassa måste nu fyllas. Det ser hon ut att klara, men det blir dyrt.

  • Opticept tar nya steg

    Lundabolaget Opticept satsar på ett nytt kundsegment när bolaget går in som delägare i Malmöbolaget Simply No Waste, som förädlar restprodukter från livsmedelsindustrin.

  • Pågen har växt ur Malmö

    SOMMARINTERVJU: 300 000 stycken Lingongrova per vecka ska bli fler. Det har Pågens vd Anders Carlsson Jerndal tänkt sig. Men i Malmö går det inte att baka fler utan att bygga ut fabriken. Pågen är ytterligare ett klassiskt Malmöföretag som staden misslyckas med att låta växa.

  • Färdigbakade Krinova-bolag

    Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.

  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Opticept pressar spanska oliver

    Opticept i Lund kommer in på den spanska olivoljemarknaden som lidit svårt av torka på senare år. En första försäljning av maskiner som ökar oljeutvinningen går till ett stort olivoljekooperativ.