måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Arwa lanserar sin första produkt

|  
|  

Aventure blir huvudägare i Arwa Foodtech när bolaget nu tar in nytt kapital. Det ska bland annat användas till lansering av bolagets första produkt från baobabträdets frukter samt till fortsatt utveckling av nya produkter och tekniker.

– Aventure och jag har samarbetat i sju år med forskning och utveckling av den nyttiga frukten från baobabträdet. Vi håller nu på att lansera vår matsås tillsammans med en svensk grossist, säger Arwa Mustafa, som är forskare samt grundare och vd för bolaget.

Baobabfrukten är rik på prebiotiska fibrer, antioxidanter och mineraler. Den ger en tjock konsistens då den innehåller mycket pektin och smakar lite som svenska nypon.

– Vi fortsätter forskningen kring andra intressanta produkter från frukten, bland annat tittar vi på lämpliga applikationer för oljan i fruktens kärna som skulle kunna vara intressant i kosmetika- och hudvårdsprodukter eller som livsmedelsingrediens, fortsätter hon.

Elisabet Ottosson

Aventure blir huvudägare i Arwa Foodtech när bolaget nu tar in nytt kapital. Det ska bland annat användas till lansering […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad