måndag 25 november 2024

inloggad som

Teknikveteraner satsar på entreprenörer

|  
|  

Investmentbolaget United Gazelles, som drivs av en rad profiler från Malmös näringsliv, har gjort sin första investering. Projektet Safe and Cover, som arbetar med säkerhet inom byggbranschen, bolagiseras och får United Gazelles som delägare.

– Det är en entreprenör som kom till oss med en idé i ett väldigt tidigt skede, så mer mer än så kan jag inte berätta, vi väntar på att få in patentansökan, säger United Gazelles vd Peter Arndt.

Han är en av tre delägare från produktutvecklaren OIM som slagit sig ihop med en trio rutinerade entreprenörer med gemensam bakgrund i Telisol, som levererar telekomlösningar. United Gazelles startade i januari 2020 och har hittills hållit en mycket låg profil.

– Två treenigheter möttes och slog sina påsar ihop! OIM är ett produktutvecklingsbolag, men vi vill även hjälpa entreprenörer så United Gazelles startades som något mellan ett investmentbolag och en inkubator. Eller ett privat Almi, om man så vill. Hittills har vi inte marknadsfört oss nämnvärt och vi är dessutom kräsna med vilka investeringar vi gör, säger Peter Arndt.

United Gazelles fokuserar på företag eller projekt i ett väldigt tidigt skede, när det gäller Safe and Cover fanns inte ens företaget registrerat. Kravet är dock att det måste finnas en fysisk hårdvara i företagsidén.

– Inkubatorerna fokuserar mer och mer på digitala lösningar och vi tar oss bara an fysiska produkter som man kan röra vid. Vår roll är att korta sträckan från en idé på pappret till att ha en produkt färdigt att visa upp för nya investerare till mellan tre och sex månader. All mjukvara kräver något fysiskt, utan en iPhone har man ingen användning för sina appar, säger Peter Arndt.

Förutom Peter Arndt består United Gazelles av Arash Golshenas och Ali Jehanfard, båda medgrundare i OIM, samt Michel Massadakis, Jakob Svärd och Patrik Södergren, alla från Telisol.

Niclas Lindstrand

Investmentbolaget United Gazelles, som drivs av en rad profiler från Malmös näringsliv, har gjort sin första investering. Projektet Safe and […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ilija Batljan tillbaka i Sverige

    Trelleborg blev adressen när Ilija Batljan gör sitt första fastighetsköp i Sverige sedan han tvingades bort från SBB där han fortfarande är storägare. Köpet: Ett dagis för 102 Mkr.

  • Spotlight säljer Sedermera

    Den Malmöförankrade finanskoncernen Spotlight Group säljer dotterbolaget Sedermera Corporate Finance. Köparen är den välbekanta Spotlight-profilen Markus Neuding, dessutom en av Rapidus tidigare 34:or.

  • … och renodlar ytterligare

    Efter några tuffa år med ett hårt börsklimat lägger Spotlight Group om strategin och renodlar ytterligare. Kvar blir själva marknadsplatsen Spotlight Stock Market och emissionsspecialisten Nordic Issuing.

  • Cellevate vill göra största rundan hittills

    Bioteknikbolaget Cellevate i Lund lanserar sin första kommersiella produkt och förbereder samtidigt för en ny kapitalanskaffningsrunda. Målet är att få in pengar för att möjliggöra en kommersialisering i Europa och USA.


  • Spotlight säljer Sedermera

    Den Malmöförankrade finanskoncernen Spotlight Group säljer dotterbolaget Sedermera Corporate Finance. Köparen är den välbekanta Spotlight-profilen Markus Neuding, dessutom en av Rapidus tidigare 34:or.

  • … och renodlar ytterligare

    Efter några tuffa år med ett hårt börsklimat lägger Spotlight Group om strategin och renodlar ytterligare. Kvar blir själva marknadsplatsen Spotlight Stock Market och emissionsspecialisten Nordic Issuing.

  • Två lyckade läkemedelsemissioner

    Det var ett stort intresse för Active Biotechs nyemission, vars utfall från den kraftigt övertecknade emissionen meddelades i går kväll. Även Iconovos emission blev nästan fulltecknad av existerande aktieägare.

  • Sami Sulieman svarar

    Rapidus har i en rad artiklar granskat Malmöprofilen Sami Sulieman och hans bolag. Inför varje publicering har vi förgäves sökt Sulieman för en intervju. Nu har han återkopplat till Rapidus via mejl. Så här skriver han.

  • Många kommer att gå lottlösa ur Sulieman-affären

    Grupptalan mot Sami Sulieman och hans bolag väntas växa. Muntliga förberedelser har inletts i Malmö tingsrätt och käranden kan komma att stämma honom på miljonbelopp. Men många som pumpat in pengar i Suliemans bolag går helt lottlösa. Advokaten förklarar varför.

  • Spotlight vänder till vinst

    Besparingsprogram och avyttringar har gett effekt för den Malmöförankrade finanskoncernen Spotlight Group. Men enligt vd Peter Gönczi är de utmanande tiderna är inte över och därför har Spotlight nu gett sig in på den lukrativa kryptomarknaden.

  • Grupptalan planeras mot Sami Sulieman

    Ett mejl som Rapidus tagit del av visar att Affärsänglarna i Malmö fiskar nya pengar, främst från äldre, med löften om guld och gröna skogar. Samtidigt planeras en grupptalan mot affärsnätverket som tidigare varit i blåsväder för investeringsupplägget.

  • Cantargia vill resa 170 Mkr

    Styrelsen för Cantargia har beslutat om en företrädesemission. Bolaget trycker på gasen för att snabbare minska riskerna i projekten för att inte tappa försprånget.

  • Kraftsamling för kvinnligt kapital

    Kvinnors företagande halkar efter i Sverige. Detta vill Minc ändra på och i morgon arrangeras Nordic Female Invest Summit, för att få in fler kvinnor i investeringsvärlden och för att hjälpa kvinnliga grundare att få fler investeringar.

  • ”Investerarna ställer fel frågor”

    Flera tech-bolag som drivs av kvinnliga entreprenörer ska pitcha sina affärsidéer på Nordic Female Invest Summit. En av dessa entreprenörer är Linnea Lundmark, grundare av Soop System. Hon är kritisk till investerarnas frågor.