lördag 4 maj 2024

inloggad som

Teknikveteraner satsar på entreprenörer

|  
|  

Investmentbolaget United Gazelles, som drivs av en rad profiler från Malmös näringsliv, har gjort sin första investering. Projektet Safe and Cover, som arbetar med säkerhet inom byggbranschen, bolagiseras och får United Gazelles som delägare.

– Det är en entreprenör som kom till oss med en idé i ett väldigt tidigt skede, så mer mer än så kan jag inte berätta, vi väntar på att få in patentansökan, säger United Gazelles vd Peter Arndt.

Han är en av tre delägare från produktutvecklaren OIM som slagit sig ihop med en trio rutinerade entreprenörer med gemensam bakgrund i Telisol, som levererar telekomlösningar. United Gazelles startade i januari 2020 och har hittills hållit en mycket låg profil.

– Två treenigheter möttes och slog sina påsar ihop! OIM är ett produktutvecklingsbolag, men vi vill även hjälpa entreprenörer så United Gazelles startades som något mellan ett investmentbolag och en inkubator. Eller ett privat Almi, om man så vill. Hittills har vi inte marknadsfört oss nämnvärt och vi är dessutom kräsna med vilka investeringar vi gör, säger Peter Arndt.

United Gazelles fokuserar på företag eller projekt i ett väldigt tidigt skede, när det gäller Safe and Cover fanns inte ens företaget registrerat. Kravet är dock att det måste finnas en fysisk hårdvara i företagsidén.

– Inkubatorerna fokuserar mer och mer på digitala lösningar och vi tar oss bara an fysiska produkter som man kan röra vid. Vår roll är att korta sträckan från en idé på pappret till att ha en produkt färdigt att visa upp för nya investerare till mellan tre och sex månader. All mjukvara kräver något fysiskt, utan en iPhone har man ingen användning för sina appar, säger Peter Arndt.

Förutom Peter Arndt består United Gazelles av Arash Golshenas och Ali Jehanfard, båda medgrundare i OIM, samt Michel Massadakis, Jakob Svärd och Patrik Södergren, alla från Telisol.

Niclas Lindstrand

Investmentbolaget United Gazelles, som drivs av en rad profiler från Malmös näringsliv, har gjort sin första investering. Projektet Safe and […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.