lördag 5 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Extra: Minc vill sätta fart på besöksnäringen

|  ,
|  

Malmö tourism accelerator (MTA) är ett nystartat projekt inom Mincs verksamhet, på initiativ från Malmö stad och näringslivskontoret. Målet är enkelt; att skapa innovation inom besöksnäringen genom att erbjuda ett program med bland annat workshops och coachning.

Eftersom omsättningen i branschen sjunkit med 40 procent – och i och med att en andra våg av corona nu sveper över landet –ser man ett behov av att sparka igång och effektivisera en redan hårt drabbad bransch. MTA sammankopplar Malmös näringsliv inom besöksnäring, turism och event med Malmös startup-scen för att samverka och tillsammans lösa några av branschens digitala behov i bakvattnet av covid-19.

– Entreprenörerna inom besöksnäringen är våra hjältar, det är dem som formar vår stad. Vi på Minc tror på samverkan och att vi tillsammans skapar vår stad. Så när vi fick frågan av Micael Nord så började vi direkt jobba fram ett koncept baserat på vår kärnverksamhet som kommer att ge mest värde för besöksnäringen i Malmö, säger Per Ögren, affärsutvecklare på Minc.

Programmet kommer att inkludera sex bolag under två månader och innehålla åtta olika fokusveckor som skräddarsys för entreprenörerna.

– Mincs metoder kring produktutveckling och att bygga platta agila organisationer passar perfekt in i den tid som vi nu står inför. Det ligger helt enkelt i vårt DNA.

Per Ögren säger att 100.000 människor inom besöksnäringen håller på att tappa jobben och Malmö med sin unga befolkning drabbas extra hårt.

– Vi måste bygga hållbart och på långsikt med målet att vår stad ska vara en levande plats för oss Malmöbor och turisterna som besöker vår underbara stad under och efter Coronan, säger han.

Julia Eriksson

Malmö tourism accelerator (MTA) är ett nystartat projekt inom Mincs verksamhet, på initiativ från Malmö stad och näringslivskontoret. Målet är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Småföretagen betalar priset för Trumps tariffer

    USA:s handelskrig med resten av världen påverkar alla, men i synnerhet små företag. För Sofia, småföretagare i Småland är detta inte storpolitik, det är vardag. Hon är en av dem som får betala priset för global osäkerhet, skriver Rapidus krönikör och delägare Jan Dahlqvist.

  • Smile vinnare i bidragsracet

    Vinnova delar ut mångmiljonbelopp till Skånes inkubatorer. Men stödet skiljer sig kraftigt åt, nära 27 miljoner kronor mellan inkubatorerna i toppen och botten. Rapidus har listan över vem som fick vad.

  • ”Känns som att vi drog nitlotten”

    Smile fick 30 Mkr medan Minc fick nöja sig med 2,4 Mkr när Vinnova strödde pengar över landets inkubatorer. – Det känns som ett lotteri där vi dragit nitlotten, säger Mincs vd Daniel Persson.

  • Vägen till det “omöjliga”: lönsam tillväxt

    Många startups misslyckas för att de saknar ett marknadsbehov. Men det finns lösningar på problemet. Här listar riskkapitalisten Jan Dahlqvist några av stegen som leder till framgång.

  • God fortsättning!

    Hej alla Rapidusfans. Efter en välbehövlig julvila är vi igång igen med bevakning av Sveriges mest underbevakade näringsliv, sett i […]

  • Med sikte på ett nytt och bättre år

    Gott nytt år, alla kära läsare. Nu stänger vi 2024 som rent ut sagt blev ett skitår. Vi ser fram emot ett bättre 2025 där lägre räntor ger fler investeringar som sätter snurr på hjulen för oss alla.

  • Nyhetskrönika

    Det saknades inte dramatik i skånskt näringsliv under 2024. Mellby Gårds tvärvändning i försäljningen av Academedia till Roger Akelius tog nog priset. Här följer några av Rapidus höjdpunkter under det gångna året.

  • Den största utmaningen för startups

    Under tre säsonger med Rapidus podcast Lejonkulan har programledare Jan Dahlqvist intervjuat 45 startup-entreprenörer. Här är hans spaning av startup-bolagens största utmaning och misstag.

  • Mincs vd lämnar

    Mincs vd Daniel Persson lämnar uppdraget när hans förordnande löper ut. Nu inleds jakten på hans ersättare som ska vara på plats efter sommaren.

  • Sverige är inte innovationens land

    Via Lejonkulan har jag haft förmånen att intervjua 45 entreprenörer om deras största utmaningar och risker inför framtiden. En sak står klart – Sverige riskerar att halka efter i den globala kapplöpningen om startups och talanger.