onsdag 26 juni 2024

inloggad som

… och ny hårdvara

|  
|  ,

Tera heter tjänsten som Europea, under varumärket T-Meeting, kallar en komplett kommunikationslösning för alla. Nu har bolaget lanserat ett tillhörande armband som kommunicerar med användaren via vibrationer och ljus.

Tjänsten är anpassad efter döva, dövblinda, hörsel- och synskadade samt personer med stamning eller talskada. Med hjälp av en AI-baserad mjukvara kan den transkribera tal till vanlig text eller blindskrift under ett vanligt telefonsamtal. Den kan under samtalet även läsa upp texter för de med synskada och omvandla talskadade personers text till tal.

– Tera föreskrivs som hjälpmedel i hela Sverige och Norge där vi vann en stor upphandling om ett video-callcenter för alla Norges döva och hörselskadade. Det finns ingen liknande tjänst som inkluderar så många med olika funktionsvariationer, säger Faruk Tairi.

Nu har bolaget lanserat ett tillhörande armband som kommunicerar med användarens mobil eller surfplatta via vibrationer och ljus. Så kan användarna bli varse om inkommande samtal, SMS och andra notiser till mobilen eller plattan.

– Man kan ställa in olika signaler för till exempel olika kontakter, säger Max Tairi.

Tera fungerar som ett komplement till T-Meetings huvudprodukter TM-Touch och TM-Mobile. Det är videokommunikationslösningar specialanpassade för personer med olika typer av hörsel-, syn- och talskador. Europea har cirka 30 anställda.

Emiliano Strauss

Tera heter tjänsten som Europea, under varumärket T-Meeting, kallar en komplett kommunikationslösning för alla. Nu har bolaget lanserat ett tillhörande […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.