söndag 24 november 2024

inloggad som

… och ny hårdvara

|  
|  ,

Tera heter tjänsten som Europea, under varumärket T-Meeting, kallar en komplett kommunikationslösning för alla. Nu har bolaget lanserat ett tillhörande armband som kommunicerar med användaren via vibrationer och ljus.

Tjänsten är anpassad efter döva, dövblinda, hörsel- och synskadade samt personer med stamning eller talskada. Med hjälp av en AI-baserad mjukvara kan den transkribera tal till vanlig text eller blindskrift under ett vanligt telefonsamtal. Den kan under samtalet även läsa upp texter för de med synskada och omvandla talskadade personers text till tal.

– Tera föreskrivs som hjälpmedel i hela Sverige och Norge där vi vann en stor upphandling om ett video-callcenter för alla Norges döva och hörselskadade. Det finns ingen liknande tjänst som inkluderar så många med olika funktionsvariationer, säger Faruk Tairi.

Nu har bolaget lanserat ett tillhörande armband som kommunicerar med användarens mobil eller surfplatta via vibrationer och ljus. Så kan användarna bli varse om inkommande samtal, SMS och andra notiser till mobilen eller plattan.

– Man kan ställa in olika signaler för till exempel olika kontakter, säger Max Tairi.

Tera fungerar som ett komplement till T-Meetings huvudprodukter TM-Touch och TM-Mobile. Det är videokommunikationslösningar specialanpassade för personer med olika typer av hörsel-, syn- och talskador. Europea har cirka 30 anställda.

Emiliano Strauss

Tera heter tjänsten som Europea, under varumärket T-Meeting, kallar en komplett kommunikationslösning för alla. Nu har bolaget lanserat ett tillhörande […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Precise ser ljuset

    Efter sju svåra år och åtta bedrövelser ser Lundabolaget Precise Biometrics ut att gå mot vinst och positivt kassaflöde. – Riktningen ser mycket bra ut, säger vd Joakim Nydemark.

  • Yubicos stickor säljer som smör

    Yubico, med medgrundaren Stina Ehrensvärd från Lund, ökade både försäljning och lönsamhet rejält i tredje kvartalet. Men vad hände med aktien?

  • Freedrum i konkurs

    Malmöbaserade Freedrum Studios ansökan om förlängd rekonstruktion gick inte igenom. Bolaget har försatts i konkurs. Det här händer nu.

  • Krympning kan bli stort för Alix Labs

    AI kräver superstarka processorer, men de ska också vara små. Alix Labs i Lund, med vd Jonas Sundqvist, har en maskin som krymper dem. Med global lansering i sikte har bolaget säkrat större delen av en nyemission på 165 Mkr.

  • Uppstuds för Beammwave

    Mobilteknikbolaget Beammwave i Lund har fått se sin aktie studsa upp under hösten. – Vi har äntligen satt ihop en produkt som går att visa för kunder, säger vd Stefan Svedberg.

  • Nystart för Sensative

    IoT-bolaget Sensative led svårt under pandemin. Men nu spänns bågen igen. Med tre nyemissioner bara i år och med en ny marknadsstrategi ska omsättningen fördubblas årligen och bolaget nå lönsamhet.

  • Därför nappar Doro på norska budet

    Det noterade Malmöbolaget Doros styrelse rekommenderade i förra veckan ägarna att acceptera ett bud från norska Xplora. Nu förklarar styrelseordförande Juha Mört hur de resonerar.

  • Google öppnar dörren för Zaplox

    Först Apple Wallet, sedan Google Wallet. I sommar har Lundabolaget Zaplox, med vd Tess Mattisson, lanserat världens första digitala hotellnyckellösning för Android-användare, framtagen i samarbete med Google. En första installation finns på Petter Stordalens hotell Clarion Hotel Post i Göteborg.

  • Mobile Heights byter namn

    Namnet för teknikklustret Mobile Heights har spelat ut sin roll. Det handlar varken om mobilindustri eller om den geografiska anspelningen på höjden i norra Lund längre. Därför är det dags för ett namnbyte som ska signalera den nya tiden. Det nya namnet är…

  • Skånsk IoT i Sveriges största rederi

    Life Finder Systems når sitt första kommersiella genombrott med en order från rederiet Wallenius Wilhelmsens amerikanska flotta Arc.