måndag 20 maj 2024

inloggad som

England nästa för Hövding

|  
|  

Efter Stockholm, Köpenhamn och Hamburg har turen kommit till London. Malmöföretaget Hövding har just fått sin första anställda i den brittiska huvudstaden och fortsätter att rekrytera till säljkontoret som ska starta där under 2019.

– I Tyskland jobbar vi via en partner, men i London etablerar vi oss själva. Precis som i Stockholm och Hamburg börjar vi med att skaffa en lokal PR-partner. De heter Manifest och är den nya sortens kommunikatörer, nästan aktivistorienterade. Och lite galna, säger Hövdings vd Fredrik Carling till Rapidus.

Just nu åker anställda på huvudkontoret i Malmö fram och tillbaka till London för att skapa kontakterna som behövs för att sätta igång säljkontoret.

– Det gäller att bygga upp ett distributionsnät med den perfekta mixen av cykelbutiker, sportbutiker, design, klädbutiker och försäkringsbolag. Vi gjorde det i Hamburg i fjol och det funkade bra, så nu tar vi nästa större munsbit i form av London, säger Fredrik Carling.

Hur har ni resonerat kring Brexit, ingen vet ju förutsättningarna i framtiden?

– Vi fortsätter tills vet något annat. Det hade varit en annan sak om vi redan haft en stor verksamhet där, nu blir den nya verkligheten vår första verklighet i England oavsett hur den ser ut. Medan andra som redan finns där måste förändra sin modell kan vi bara sitta ned i båten och avvakta, säger Fredrik Carling.

Niclas Lindstrand

Efter Stockholm, Köpenhamn och Hamburg har turen kommit till London. Malmöföretaget Hövding har just fått sin första anställda i den […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.