fredag 10 maj 2024

inloggad som

England nästa för Hövding

|  
|  

Efter Stockholm, Köpenhamn och Hamburg har turen kommit till London. Malmöföretaget Hövding har just fått sin första anställda i den brittiska huvudstaden och fortsätter att rekrytera till säljkontoret som ska starta där under 2019.

– I Tyskland jobbar vi via en partner, men i London etablerar vi oss själva. Precis som i Stockholm och Hamburg börjar vi med att skaffa en lokal PR-partner. De heter Manifest och är den nya sortens kommunikatörer, nästan aktivistorienterade. Och lite galna, säger Hövdings vd Fredrik Carling till Rapidus.

Just nu åker anställda på huvudkontoret i Malmö fram och tillbaka till London för att skapa kontakterna som behövs för att sätta igång säljkontoret.

– Det gäller att bygga upp ett distributionsnät med den perfekta mixen av cykelbutiker, sportbutiker, design, klädbutiker och försäkringsbolag. Vi gjorde det i Hamburg i fjol och det funkade bra, så nu tar vi nästa större munsbit i form av London, säger Fredrik Carling.

Hur har ni resonerat kring Brexit, ingen vet ju förutsättningarna i framtiden?

– Vi fortsätter tills vet något annat. Det hade varit en annan sak om vi redan haft en stor verksamhet där, nu blir den nya verkligheten vår första verklighet i England oavsett hur den ser ut. Medan andra som redan finns där måste förändra sin modell kan vi bara sitta ned i båten och avvakta, säger Fredrik Carling.

Niclas Lindstrand

Efter Stockholm, Köpenhamn och Hamburg har turen kommit till London. Malmöföretaget Hövding har just fått sin första anställda i den […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.