torsdag 3 juli 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Första betalande kunderna till Studybee

Malmöbaserade e-learningbolaget Studybee har nu 50 betalande svenska skolor och kommuner på kundlistan. Bolaget har utvecklat mjukvara som lärare kan använda sig av ihop med Google Classroom för utvärdering och bedömning av elever. Planen är att ta konceptet till andra länder det närmaste året, uppger vd Ian Rattigan till Rapidus.

Studybees mjukvara konkurrerar med stora traditionella IT-system för skolor, som Itslearning och Schoolsoft.

– Vi har bearbetat alla skolor och kommuner de senaste åren för att visa att det både är billigare och mycket lättare för lärare och elever som ändå jobbar med Googleprogram hela dagarna att fortsätta med elevuppföljningar i vårt program, som är ett insticksprogram till Google Classroom. Det har vi bevisat nu. Målet är att ha 200 svenska skolor som kunder i januari nästa år, säger Ian Rattigan.

Bolaget bildades i slutet av 2015 av fyra tidigare anställda på Sony Mobile och Blackberry samt en lärare. Ett år senare var produkten klar och sedan dess har 150 skolor testat den. För ett år sedan började bolaget ta betalt för sina tjänster nu har de alltså 50 svenska kunder.

Studybee har totalt tagit in 4,5 miljoner kronor i externt kapital. Ian Rattigan räknar med att nå break-even inom ett år och att bolaget snart kommer behöva ta in en större summa kapital för att genföra den planerade utlandsexpansionen. Studybee ägs i dag av Djäkne Startup Studio, Almi Invest, fotbollsproffsen Pontus Jansson och Robin Olsens bolag PJ & PL Invest samt de fem grundare.

Studybee har fem anställda i Sverige och sysselsätter dessutom ett antal mjukvaruutvecklare.

Elisabet Ottosson

Malmöbaserade e-learningbolaget Studybee har nu 50 betalande svenska skolor och kommuner på kundlistan. Bolaget har utvecklat mjukvara som lärare kan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånska börsvinnare första halvåret

    De skånska börsbolagen har gått rejält bättre än rikssnittet hittills i år. Men det finns en förklaring som är ganska nedslående. Rapidus har listan på bäst och sämst under första halvåret.

  • Oncorena får in 130 Mkr

    Cancerforskningsbolaget Oncorena i Lund får in 133 Mkr i en nyemission där pengarna i huvudsak kommer från ägarna Helth Cap, Linc och FSG. Kapitalet ska finansiera en fas 1-studie som pågått i tre år.

  • Hänt i vecka 26

    Ledningen hoppar av i Enzymatica och Peab medverkar till att sänka Sveriges koldioxidutsläpp med 7 procent. Det är några av nyheterna från förra veckan.


  • Qvickly startar om med ny vd – igen

    Turbulensen i betaljätten Klarna har öppnat upp för mindre aktörer. Malmöbaserade Qvickly är en av dessa. – Vi har tagit en del business inom e-handel det senaste halvåret, säger nytillträdde vd:n Malin Jonsson Skogman. 

  • Avionero skänker tio procent – vill att resejättarna gör samma sak

    Efter nedmonteringen av USAID utmanar Avionero resebranschen att donera mer till välgörenhet. — Marginalerna i branschen är så pass bra, säger vd Lars Kristensson.

  • Techprofil går in i Ifrågasätt

    Lunda-startupen Ifrågasätt Media får i samband med en kapitalrunda in välkända namn i ägarskaran, en Saas-veteran och ett kvinnligt nätverk. – Vi får in en ägare som vet hur man skalar upp, säger vd Gustav Hjärne.

  • ”Innan du anställer – kolla först om AI kan göra jobbet”

    På Malmöföretaget Getaccept har vd Samir Smajic satt upp tydliga riktlinjer för att öka AI-användningen. Han vill se fler chefer göra likadant.

  • Djäkne Startup Studio säljer edtechbolag

    Malmöbaserade Djäkne Startup Studio säljer edtechbolaget Studybee. Köparen är en av Sveriges största skolportaler. – Vi påbörjade diskussioner om försäljningen av Studybee för ett halvår sen, säger Magnus Wide på Djäkne Startup Studio.

  • Mistbase-grundaren laddar om

    Saas-bolaget Peak Energy är Mistbase-grundaren Michal Stalas nya satsning, åtta år efter att han sålde Mistbase för uppåt 150 Mkr. Nu vill han utveckla mjukvara för optimering av elanvändning.

  • Bimobject på förvärvsoffensiv

    Bimobject köper Malmöbolagen Green Metrica och Lumea AI Plattform, som båda är inriktade på artificiell intelligens. Bygginformationsbolaget redovisar också siffror för årets första kvartal, som visar att vd-karusellen blivit en kostsam historia.

  • Dan Olofsson köper Qgroup

    Qgroup skrotar börsplanerna. I stället köps IT-konsultkoncernen upp av Danir-kontrollerade Nexer Group. – Det här blir än mycket bättre lösning än att gå till börsen, säger Qgroups vd Jon Carvell.

  • Finch sätter sin AI i hårdträning

    Techprofilen Hannah Meiton och hennes Ampli Ventures investerade i början av året i Malmöbaserade AI-bolaget Finch. Nu kliver hon in i styrelsen för att sätta bolagets AI-modell i hårdträning.

  • Stjärnspäckad styrelse i Elva11

    Nyligen gjorde Additude-grundaren Jim Roslund comeback i IT-branschen med det nystartade konsultbolaget Elva11. Nu tar styrelsen form. Utöver ordförande tar andra tunga technamn och internationella profiler plats i styrelsen. Rapidus har namnen.