onsdag 1 maj 2024

inloggad som

Första betalande kunderna till Studybee

Malmöbaserade e-learningbolaget Studybee har nu 50 betalande svenska skolor och kommuner på kundlistan. Bolaget har utvecklat mjukvara som lärare kan använda sig av ihop med Google Classroom för utvärdering och bedömning av elever. Planen är att ta konceptet till andra länder det närmaste året, uppger vd Ian Rattigan till Rapidus.

Studybees mjukvara konkurrerar med stora traditionella IT-system för skolor, som Itslearning och Schoolsoft.

– Vi har bearbetat alla skolor och kommuner de senaste åren för att visa att det både är billigare och mycket lättare för lärare och elever som ändå jobbar med Googleprogram hela dagarna att fortsätta med elevuppföljningar i vårt program, som är ett insticksprogram till Google Classroom. Det har vi bevisat nu. Målet är att ha 200 svenska skolor som kunder i januari nästa år, säger Ian Rattigan.

Bolaget bildades i slutet av 2015 av fyra tidigare anställda på Sony Mobile och Blackberry samt en lärare. Ett år senare var produkten klar och sedan dess har 150 skolor testat den. För ett år sedan började bolaget ta betalt för sina tjänster nu har de alltså 50 svenska kunder.

Studybee har totalt tagit in 4,5 miljoner kronor i externt kapital. Ian Rattigan räknar med att nå break-even inom ett år och att bolaget snart kommer behöva ta in en större summa kapital för att genföra den planerade utlandsexpansionen. Studybee ägs i dag av Djäkne Startup Studio, Almi Invest, fotbollsproffsen Pontus Jansson och Robin Olsens bolag PJ & PL Invest samt de fem grundare.

Studybee har fem anställda i Sverige och sysselsätter dessutom ett antal mjukvaruutvecklare.

Elisabet Ottosson

Malmöbaserade e-learningbolaget Studybee har nu 50 betalande svenska skolor och kommuner på kundlistan. Bolaget har utvecklat mjukvara som lärare kan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad