söndag 16 februari 2025

inloggad som

Produktutveckling blir ny gren för Additude

Malmöbaserade Additudes vd Sam Aston räknar med att öka omsättningen under 2017 med 50 procent till närmare 120 miljoner kronor. Delar av intäkterna ska komma från en ny verksamhetsgren med konsulttjänster inom produktutveckling och industridesign.

Additude är inriktat på teknikkonsulttjänster och rekrytering inom IT och mjukvaruutveckling, telekom, energi och tillverkningsindustri. I den nybildade grenen Additude Innovation ligger fokus på själva innovationsprocessen då allt från uppstartsbolag till etablerade industriaktörer utvecklar mekanik, elektronik och mjukvara i nya produkter.

– Tanken är att vara ett specialstöd i varje steg av produktutvecklingen, så att man gör rätt tekniska vägval, säger Sam Aston.

För att leda nysatsningen har Additude värvat Thomas Lövskog. Han har ett förflutet från Ericsson-sfären och som utvecklingschef på Anoto men kommer närmast från Malmöbaserade teknikutvecklingsbolaget Frankly Consulting, i dag en del av Above Agency.

Inräknat underkonsulter sysselsätter Additude ett 100-tal personer i Malmö samt vid mindre filialer i Norrköping och Oskarshamn. E.ons kärnkraftsdivision i Oskarshamn, OKG, var tidigare en av de största kunderna men då OKG under 2016 beslutade stänga en av två reaktorer tidigare än beräknat tappade Additude i ett slag 16 procent av bolagets intäkter. Trots det ökade omsättningen under 2016 från 62 till 78 miljoner kronor. Resultatet efter skatt stannade på 8,6 miljoner.

Sam Aston vill inte gå in närmare på hur stort Additude Innovation är tänkt att bli men uppger att ledningen räknar med att öka omsättningen för hela koncernen till 115-120 miljoner kronor i år. Han står som delägare till Additude som i övrigt ägs av Peter Johansson, Jim Roslund och Jonas Sjödahl, samtliga medgrundare och fortfarande operativa i bolaget.

Erik Olausson

Malmöbaserade Additudes vd Sam Aston räknar med att öka omsättningen under 2017 med 50 procent till närmare 120 miljoner kronor. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Akut läge i återbruksbolaget

    Godsinlösen Nordic, GIAB, i Malmö är i akut likviditetsbrist. Vd Christer Persson kan inte utesluta konkurs eller rekonstruktion. Aktien störtdök efter dagens besked.

  • Norskt IT-företag köper Competensum

    ,
    HR-konsultföretaget Competensum i Helsingborg har blivit med norska ägare. — Vi kommer behöva rekrytera nu, säger vd Camilla Danielsson.

  • Upp och ned i rapportströmmen

    Medan Precise Biometics inte infriade förväntningarna gick det desto bättre för Careium. Både Kjell Group och Eolus meddelar nya finansiella målsättningar. Här är dagens skånska kvartalsrapporter.


  • Eletives sämsta år – 40 procent upp

    Det snabbväxande Malmöbolaget Eletive gjorde sitt hittills sämsta år i fjol. Och då var tillväxten ändå 40 procent. — I år kommer vi att passera 100 miljoner i ARR, säger vd Marcus Wennmo.

  • Tretton37: Kundinformationen till salu

    Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.

  • Refined raffinerar marginalen

    IT-bolaget Refined i Malmö är något så ovanligt som ett scaleup-bolag som står på egna fötter med vinst. Medgrundaren Emil Sjödin lägger ett 2024 bakom sig med höjd marginal.

  • AI-bolaget gasar på med kändisänglar

    Helsingborgsbolaget Klang AI fyller på kassan med en nyemission och får välkända lokala profiler i ägarlistan.

  • Tretton37 i konkurs

    Det tidigare så framgångsrika IT-bolaget Tretton37 i Lund har ansökt om konkurs. Aktierna är pantsatta till en bank.

  • Sib Solutions siktar på break-even

    Logistikteknikbolaget Sib Solutions i Lund får fortsatt förtroende av lastbilsjätten Scania som deltagit i en nyemission som ska gå till fortsatt tillväxt. Målet är att nå break-even i år.

  • Mobill tar upp jakten på parkeringsjättarna

    Parkeringsappföretaget Mobill i Malmö satsar hårt med stärkt kassa och en nylanserad app – och tar därmed upp kampen med den många gånger större aktören Parkster i Lund.

  • Lindab tar mångmiljonsmäll för Östeuropa-exit

    Ventilationsbolaget Lindab, med huvudkontor i Förslöv utanför Båstad, lägger ner affärsområdet Profile Systems i Östeuropa. Anledningarna är dålig betalningsvilja, höga driftskostnader och hård prispress. Uttåget kostar bolaget hundratals miljoner kronor.

  • Lindab kapar 180 tjänster

    Den svaga byggkonjunkturen ställer till det för Lindab. Ventilationsbolaget drar i handbromsen för att stärka lönsamheten och anpassa de fasta kostnaderna. Det innebär att 180 heltidstjänster ryker.

  • Beamonics prisas för gasanalys

    Lundabolaget Beamonics, som deltagit i vår podd Lejonkulan, kammar hem pris på branschgala i Göteborg för att snabbt lyckats gå från forskning till kommersialisering.